VU rektorius S. Cichanouskajai įteikė deklaraciją dėl pagalbos baltarusių studentams

Vilniaus universiteto (VU) rektorius prof. Rimvydas Petrauskas Rektoriaus auloje ketvirtadienį pasirašė ir Baltarusijos opozicijos lyderei Sviatlanai Cichanouskajai įteikė simbolinę deklaraciją dėl pagalbos studentams, nukentėjusiems nuo Baltarusijos režimo represijų.

S. Cichanouskaja dėkojo už tokią iniciatyvą ir išreiškė viltį, kad Baltarusijos studentai panaudos įgytas žinias savo šalyje.

„Po mūsų režimo represine mašina patenka įvairaus amžiaus vyrai, moterys, taip pat ir studentai. Džiaugiamės dėl studentų aktyvios pozicijos (...), dėl to, kad auga tokie sąmoningi mūsų piliečiai. Jie kovoja už teisingumą, už laisvą ir saugią Baltarusijos ateitį. Bet jie turi mokytis, todėl jaučiame kitų šalių paramą, jų iniciatyvą, taip pat ir VU, kuris yra pasirengęs priimti studentus, nukentėjusius nuo represijų ir net padėti jiems finansiškai – mokėti jiems stipendijas.

Mūsų studentai jaus šią paramą, jie galės jaustis saugūs, žinodami, kad galės tęsti savo studijas europietiškame universitete. Todėl labai jums ačiū už šią iniciatyvą, tai mums labai svarbu“, – dėkojo S. Cichanouskaja.

Savo ruožtu R. Petrauskas sakė, kad VU smerkia žmogaus laisvių suvaržymus ir teisių pažeidimus Baltarusijoje, todėl baltarusių studentams universitetas pasiūlė LDK stipendijas. Pasak jo, lėšas studijoms skyrė pats universitetas, SBA koncernas, taip pat skirs ir Vyriausybė. Universitete studijuos apie 200 baltarusių studentų.

„Akivaizdu, kad užsitęsus šiam politiniam procesui, matome, kad įvairios persekiojimo formos vyksta, tad persekiojamų baltarusių studentų skaičius neabejotinai augs, ir mes tam turime būti pasiruošę“, – pridūrė profesorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VU -rAktorius yteike cihujnovskajai 8 klasiu baigimo

VU -rAktorius  yteike  cihujnovskajai 8 klasiu baigimo portretas
pazymejima ir gariunu turguje pirkta jos rasyta su kaire koja disertacija apie deklaracija......

aš portretas
rektorius tur būt apsinarkošinęs,nežino kad bendrauja su iš Baltarusijos pabėgusia boba,išdavusia savo žmones.Gėda skaityti ir žiūrėti į tokius jūsų darbelius

Hana

Hana portretas
Žemiau dugno ,štai taip rūpinasi savą tauta o prostitucija klesti
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių