VTEK: Vidaus reikalų ministro patarėjas pažeidė įstatymą

  • Teksto dydis:

Vidaus reikalų ministro patarėjas Ervinas Raistenskis nusižengė įstatymui, dalyvaudamas ministerijoje vykusiuose pasitarimuose svarstant klausimus, susijusius su jo kita darboviete - Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba, konstatavo Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Trečiadienį VTEK nusprendė, kad E.Raistenskis nevykdė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatyme numatytos prievolės vengti interesų konflikto.

"Komisijai taip pat kelia abejonių E.Raistenskio įsidarbinimas Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyboje (FNTT) per tokį trumpą laiką, t. y., praėjus aštuonioms dienoms nuo pareigybės įsteigimo", - teigiama VTEK pranešime.

Komisijos duomenimis, vasario 27 dieną E.Raistenskis pateikė prašymą vidaus reikalų ministrui leisti dirbti papildomą darbą, kovo 4 dieną FNTT direktoriui pateikė prašymą nuo kovo 6 dienos priimti į tarnybą, kovo 5 dieną parašė prašymą dėl individualaus darbo grafiko nustatymo ministerijoje, kovo 4 dienos data įforminta ministro rezoliucija ant kovo 5 dienos E.Raistenskio prašymo dėl individualaus darbo grafiko nustatymo, kovo 5 dieną E.Raistenskis gavo leidimą dirbti kitą darbą.

"Komisija mano, kad tokia skuba tik patvirtina, jog E.Raistenskis turi didelę įtaką ministerijoje ir jai pavaldžioje FNTT. O datų nesutapimas kelia abejonių, ar nebuvo pažeistos E.Raistenskio įdarbinimo procedūros", - teigiama VTEK pranešime.

Atsižvelgusi į E.Raistenskio paaiškinimą, kad iki tarnybinės etikos sargų sprendimo priėmimo dienos jis pats atsistatydino iš FNTT vyriausiojo specialisto pareigų, komisija nepasisako dėl šių bei vidaus reikalų ministro patarėjo pareigų nesuderinamumo.

E.Raistenskį tarnybinės etikos sargams apskundė opozicinė Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija.

Liberalai įžvelgė interesų konfliktą dėl to, kad vidaus reikalų ministro patarėjas E.Raistenskis darbą Vidaus reikalų ministerijoje derino su pareigomis Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyboje, kuri pavaldi ministerijai.

E.Raistenskis FNTT dirbo pagal darbo sutartį antraeilėse vyriausiojo specialisto pareigose.

Tuo metu vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas tvirtino, kad dirbti su darbu jo patarėjui leidžia įstatymai.

Be to, E.Raistenskis yra laimėjęs Vidaus reikalų ministerijos skelbtą konkursą kanclerio pareigoms eiti.

Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymas numato, kad asmenys, pripažinti pažeidusiais šio įstatymo reikalavimus, vienerius metus nuo pažeidimo dienos negali būti skatinami, priimami, skiriami ar renkami į aukštesnes pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių