VTEK atidėjo sprendimą dėl V. Kasiulevičiaus, šiam paprašius teisės į gynybą

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį atidėjo sprendimą dėl  buvusio Santaros klinikų Šeimos medicinos centro gydytojo Vytauto Kasiulevičiaus elgesio, sulaukusi jo prašymo sudaryti tinkamas sąlygas gynybai.

„Atsižvelgdama į buvusio Santaros klinikų Šeimos medicinos centro gydytojo Vytauto Kasiulevičiaus prašymą ir siekdama sudaryti jam tinkamas sąlygas į gynybą, Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė atidėti jo elgesio nagrinėjimą iki kito posėdžio“, – pranešė tarnyba.

VTEK sprendžia, ar V. Kasiulevičius nesupainiojo interesų siekdamas, kad jo sutuoktinė būtų paskiepyta nuo COVID-19.

Tyrimas pradėtas pagal žiniasklaidoje skelbtą informaciją, jog pernai gruodį V. Kasiulevičius teiravosi Santaros klinikų Šeimos medicinos centro vadovės dėl galimybės paskiepyti jo sutuoktinę nuo koronaviruso.

VTEK aiškinosi, ar taip medikas nepažeidė draudimo paveikti ar bandyti paveikti su jo privačiais interesais susijusius sprendimus.

Žiniasklaidoje skelbta, kad Lietuvos banke dirbanti Raimonda Kasiulevičienė buvo paskiepyta su pirmaisiais medikais gruodį. V. Kasiulevičius dėl šios istorijos kovą paliko darbą Santaros klinikose, jis tuomet pareiškė pripažįstantis savo kaltę ir prisiimantis „visą atsakomybę“.

Pernai gruodį portalui 15min.lt medikas teigė, kad žmona buvo pakviesta skiepytis kaip savanorė.

Istorijai iškilus į viešumą, Santaros klinikos patvirtino, kad V. Kasiulevičiaus žmona, Santaros klinikose talkinusi skiepijimo komandai, tuo metu buvo įstaigos patalpose ir prašant profesoriui buvo paskiepyta darbo pabaigoje kartu su kitais 57 darbuotojais, iš anksto neįtrauktais į tos dienos skiepijamųjų sąrašus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TemidĖ

TemidĖ portretas
suklupo žmogelis, suklupo (Cherchez la femme!!!),- be(n)t dabar galėtų atsistoti ir išlikti orus, atsiduodamas teisingumui, kaip vyras...

G

G portretas
Vargas Lietuvai, kai biurokratinės įstaigos "imasi" niekinių klausimų ir išpučia menamo skaidrumo burbulą. Tiek pastangų tokiekms niekams.

duokitduokit

duokitduokit portretas
Jis myli Lietuvą. Bet žmonos —ne. Toks atvejis.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių