VTEK: laikinai eidamas ministro pareigas V. Sinkevičius pateko į interesų konfliktą

  • Teksto dydis:

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) konstatavo, kad laikinai eidamas ekonomikos ir inovacijų ministro pareigas, Virginijus Sinkevičius pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo reikalavimus vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti.

VTEK nustatė, kad 2019 metų rugpjūtį tuometinis laikinasis ministras V. Sinkevičius dalyvavo Vyriausybės posėdyje sprendžiant klausimą dėl jo kandidatūros į Europos Komisijos (EK) narius.

Svarstytu nutarimo projektu „Dėl Virginijaus Sinkevičiaus kandidatūros skyrimo į Europos Komisijos narius" siūlyta kreiptis į prezidentą ir Seimą su prašymu pritarti V. Sinkevičiaus kandidatūrai.

Ministras pirmininkas, posėdyje pristatęs V. Sinkevičių kaip kandidatą, Vyriausybės narių paprašė užduoti klausimų, o diskusijų nekilus pasiteiravo, ar galima pritarti bendru sutarimu. Nesant prieštaraujančių, ministras pirmininkas paskelbė, kad nuspręsta nutarimo projektui pritarti. Vyriausybės nutarimas priimtas visais posėdyje dalyvavusių Vyriausybės narių balsais, įskaitant ir V. Sinkevičių.

VTEK nustatė, kad V. Sinkevičius šiuo atveju nenusišalino. To neginčija ir jis pats.

VTEK pabrėžia, kad valstybinėje tarnyboje dirbantiems asmenims draudžiama dalyvauti rengiant, svarstant ar priimant sprendimus arba kitaip juos paveikti ar bandyti paveikti, jeigu atliekamos tarnybinės pareigos yra susijusios su jų privačiais interesais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesąmonė

Nesąmonė portretas
Kiekvienas Seimo narys kandidatuodamas nenusišalina, o eina ir balsuoja už savo partiją, reitinguoja savo naudai, o dažnai ir toje pat apylinkėje balsuoja už save patį. Ir ką? O aukštosiose moktylose visi rektoriai, dekanai senatuose ar tarybose renka ir dalyvauja balsuodami kaip taisyklė už save, kadangi yra ir kita nuomonė ir vienas balsas nieko nereiškia... Blusų ieškojimas katino uodegoj.

Saulius

Saulius portretas
Neturi jokių svarbių klausimų, užsiima nesąmonėm...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių