VSD: protestuose prieš migrantus nefiksuojama antivalstybinių grupių veiklos

Protestuose prieš neteisėtų migrantų įkurdinimą savivaldybėse nefiksuojama antivalstybinių grupių veiklos, teigia Valstybės saugumo departamentas (VSD).

„Valstybės saugumo departamentas kol kas nefiksuoja antivalstybinių organizacijų ar antivalstybinių ginkluotų grupių veiklos, kaip tai aptariama Baudžiamajame kodekse, taip pat ir sąmoningo kurios nors užsienio valstybės užduočių vykdymo prieš Lietuvos interesus“, – teigiama BNS antradienį pateiktame komentare.

„Tačiau vartojant platesnį, politikams būdingą žodyną, galima būtų sutikti, kad agresyvus protestuotojų pasipriešinimas teisėtiems teisėsaugos pareigūnų veiksmams kelia potencialią grėsmę žmonių saugumui ir nepasitarnauja visuomenės ir valstybės interesams“, – rašoma jame.

Galima būtų sutikti, kad agresyvus protestuotojų pasipriešinimas teisėtiems teisėsaugos pareigūnų veiksmams kelia potencialią grėsmę žmonių saugumui.

Šalčininkų rajone, Rūdninkų poligono teritorijoje, ruošiantis apgyvendinti neteisėtus migrantus, keliasdešimt žmonių pirmadienį pavakare susirinko į protesto akciją teritorijos prieigose ir blokavo patekimą į poligoną. Žmonėms kelis kartus atsisakius vykdyti pareigūnų nurodymus, jie nuo kelio patraukti jėga.

Vėliau į šią teritoriją įsiveržę asmenys padegė padangas, nesunkiai sužalojo du pareigūnus ir vėl blokavo pateikimą į teritoriją. Įsiveržėliams sutramdyti panaudotos ašarinės dujos.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako vertinanti šią protesto akciją kaip „provokaciją ir antivalstybinę veiklą“.

VSD komentare taip pat pabrėžiama, kad nuotaikų radikalizavimu Lietuvos visuomenėje, priešpriešos eskalavimu gali būti suinteresuotos Lietuvai priešiškos užsienio valstybės, nepatenkintos demokratiją regione remiančios Lietuvos užsienio politika.

Be to, neramumai visuomenėje ir jos grupių susidūrimai su teisėsauga gali būti išnaudojami siekiant susilpninti Lietuvos gebėjimus įgyvendinti paramą demokratiniams procesams kaimynystėje.

Žvalgybininkų teigimu, VSD atidžiai stebi atvykstančių migrantų srautus, tarp kurių gali būti ir turinčiųjų sąsajų su teroristinėmis grupuotėmis.

„Dedamos pastangos, taip pat ir pasitelkiant partnerių pagalbą, kiek įmanoma greičiau patikimai identifikuoti atvykstančiųjų tapatybes, galimus pavojingus ryšius ir įvertinti potencialią grėsmę“, – teigiama komentare.

Į Lietuvą šiemet jau bandė patekti daugiau nei 2,8 tūkst. neteisėtų migrantų, dėl jų antplūdžio Lietuva yra paskelbusi ekstremalią situaciją. Šalies pareigūnai laikosi pozicijos, jog išaugę migracijos srautai yra organizuota Minsko režimo akcija prieš Lietuvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O tai tikrai bus

O tai tikrai bus portretas
Panašius veiksmus tik daug pavojingesnius kels ir neteisėti emigrantai,o kaip tada bus elgiamasi ir kaip viskas traktuojama?O TAIP TIKRAI BUS,IR ILGAI LAUKTI NEREIKĖS.Tada garantuotai kažkas klyks kad pažeidžiamos žmogaus teisės,ir poligonas bus visai nei prie ko.

Leiskite paklausti

Leiskite paklausti portretas
O kaip tada vertinti Bilotaitės, Kasčiūno ir kitų fašistuojančių konservatorių šmeižikiškus išpuolius prieš lietuvių tautą?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių