VSAT: pasienyje su Baltarusija sulaikytų neteisėtų migrantų skaičius perkopė pusę tūkstančio

  • Teksto dydis:

Zarasų rajone pasieniečiai sulaikė keturis dokumentų neturėjusius neteisėtus migrantus, kurie pasiprašė prieglobsčio Lietuvoje. Iš viso šiemet pasienyje su Baltarusija Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai jau sulaikė 502 neteisėtus migrantus.

Trečiadienį paryčiais VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Puškų užkardos pareigūnai ties Zarasų rajono Schedų kaimu užklupo, įtariama, iš Baltarusijos sieną pažeidusius keturis neteisėtus migrantus. Užsieniečiai dokumentų neturėjo. Pirminiais duomenimis, jie prisistatė čečėnų tautybės Rusijos piliečiais. Ketveriukė pasiprašė prieglobsčio Lietuvoje.

Sulaikytiesiems bus atliekami testai dėl COVID-19, o iki rezultatų gavimo jie yra izoliuoti VSAT patalpose. Įvykio aplinkybės tikslinamos, vyksta tyrimas.

Iš viso šiemet į Lietuvą iš Baltarusijos bandė patekti 502 neteisėti migrantai. Šis skaičius yra daugiau nei šešis kartus didesnis, nei buvo per visus 2020-uosius. Pernai sulaikytas 81 toks užsienietis. 2019 m. pasieniečiams įkliuvo 46 neteisėti migrantai, 2018 m. – 104.

Tarp šiemet pasienyje su Baltarusija sulaikytųjų daugiausiai yra Irako piliečių ar jais prisistačiusių užsieniečių – 323. Taip pat sulaikyti 46 Irano, 42 Sirijos, 39 Baltarusijos, 17 Rusijos, 11 Turkijos, 10 Šri Lankos, 6 Tadžikistano, 3 Afganistano, po 2 Jemeno ir Egipto bei 1 Somalio piliečiai ar jais prisistatę asmenys.

Pastaruoju metu labai išaugus tokių atvejų skaičiui VSAT sustiprino sienos su Baltarusija apsaugą. Be įvairių organizacinių priemonių, į šį ruožą buvo komandiruoti pasieniečiai iš kitų padalinių bei skirti papildomi techniniai resursai. Be to, pasieniečiams pagalbon atėjo pajėgos iš Viešojo saugumo tarnybos, Šaulių sąjungos ir kitų institucijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Žinosite kaip lysti i kitu valstybiu vidaus reikalus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių