VPT vėl užkliuvo Seimo mašinų detalių pirkimas

  • Teksto dydis:

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) nurodė Seimo kanceliarijai nutraukti sutartį su bendrove „Tanagra“, iš kurios parlamentas ketino pirkti automobilių atsargines detales.

Seimas žada paklusti VPT nurodymui.

„Seimo kanceliarija ketina į Viešųjų pirkimų tarybos pateiktą rekomendaciją atsižvelgti“, – BNS nurodė parlamento Ryšių su visuomene skyrius.

VPT paskelbė, kad Seimo kanceliarija, suplanavusi „Tanagrai“ už detales sumokėti iki 18 tūkst. eurų, tiekėją pasirinko netinkamai, nes nekvietė pirkime dalyvauti bendrovės „AD Baltic“, kuri ankstesniame pirkime buvo pasiūliusi mažesnę kainą nei konkurentai.

Anot VPT, nors perkančioji organizacija formaliai ir pakvietė pasiūlymų pateikti tris tiekėjus, tačiau nesiekė tikslo racionaliai naudoti pirkimui skirtų lėšų.

Be kita ko, VPT atkreipė dėmesį, jog kvietime tiekėjams buvo nurodyta, jog sutarties nevykdymo ar netinkamo įvykdymo bauda siektų 5 proc. nuo visų kokybiškai neatliktų įsipareigojimų vertės, tačiau su „Tanagra“ rugpjūtį sudarytoje sutartyje tokios nuostatos nėra.

Pirkimų tikrintojai taip pat rekomenduoja ateityje organizuojant pirkimus keisti pasiūlymų vertinimo praktiką: dabar kanceliarija mažiausią kainą vertino pagal prie kvietimo pridedamoje lentelėje nurodytus kiekius, tačiau, kaip aiškina VPT, „detalių kiekius padidinus iki 50 vnt., tiekėjų pasiūlymų kainų tarpusavio santykis gali keistis“. Detales Seimas planavo pirkti pagal poreikį – neįsipareigojo užsakyti visų minėtoje lentelėje išvardintų prekių ir jų kiekių, bet kvietime nurodyta, kad kai kurių detalių gali būti nupirkta ir daugiau nei orientacinis kiekis lentelėje.

Pastarąjį kartą Seimo kanceliarija automobilių detalių konkursą turėjo nutraukti gegužę – tuomet VPT, be kita ko, užkliuvo konkurso sąlyga, kad automobilių atsarginės dalys turi būti pagamintos Europos Sąjungoje. Tada taip pat teko nutraukti su bendrove „Tanagra“ sudarytą sutartį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau

manau portretas
dirbantys seimo garažuose daugelį metų, tobulai yra prisitaikę prie visokiausių pirkimų, jai ir užkabino tai tik dėl smulkmenų, o juk iš tikro, jie aptarnauja visos savo valdžios ir asmeniškas nuosavas mašinas, kurioms, begalę detalių reikia, ir perka ir nurašo, juk tik per valdiškas, kas gali tai paneigti, ar ne taip seimo dirbtuvių vedėjau

Anonimas

Anonimas portretas
VAU....... fotografu kaip per super kurvu vestuves , is pasitenkinimo tam seimo grabeliuj net tepalai pradejo teket is po apacios masinos [ matomai yvyko orgazmas]

jooo

jooo  portretas
Tai kokius triperius auto turi seimas jei tokiom sumom reikalingos detalės.vėl vagys valdžioje
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių