Visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos vadovo konkurse – šeši kandidatai

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos vadovo konkurse dalyvauja šeši pretendentai, BNS informavo Sveikatos apsaugos ministerija.

Pasak ministerijos, kandidatų atranką surengti planuojama rugsėjo pradžioje.

Konkursas paskelbtas rugpjūčio 11 dieną. Kandidatams buvo keliami reikalavimai turėti socialinių ar biomedicinos mokslų srities aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą išsilavinimą, ne mažesnę kaip trejų metų vadovaujamo darbo patirtį.

Atrankos metu vertinama, kaip kandidatai išmano sveikatos priežiūros įstaigų administravimą ir finansavimą, darbo santykių organizavimą bei antikorupcinės aplinkos formavimo principus, teisės aktus, susijusius su sveikatinimo veikla.

Iš kandidatų reikalaujama mokėti anglų kalbą ne žemesniu kaip B2 lygiu, puikiai išmanyti šiuolaikines technologijas, e.sveikata sistemos veiklą bei atitikti kitus reikalavimus

Taip pat bus vertinamos kandidatų sveikatos politikos, teisės, vadybos, finansų, personalo valdymo, administravimo bei vadybinės kompetencijos.

Konkursas į direktoriaus pareigas skelbiamas prieš mėnesį mirus buvusiam laboratorijos vadovui Vytautui Zimnickui.

Teisėsauga šiuo metu atlieka du ikiteisminius tyrimus dėl laboratorijos organizuotų greitųjų koronaviruso testų ir reagentų pirkimo.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija atlieka laboratorinius tyrimus, susijusius su asmens bei visuomenės sveikata ir aplinka. Šiuo metu direktoriaus pareigas laikinai eina Rosita Marija Balčienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių