Vis dar tobulina etatinį apmokėjimo modelį: kritikuoja ir mokytojai, ir STT

Ministerija su mokyklų ir profsąjungų atstovais ketvirtadienį tarsis dėl etatinio apmokėjimo modelio tobulinimo.

Į posėdį popiet rinksis ministerijos atstovai, taip pat visos didžiosios švietimo srities profesinės sąjungos, savivaldybių asociacijos atstovai.

Švietimo viceministrė Jolanta Urbanovič nurodo, jog šią savaitę ministerija gavo darbo grupės narių pasiūlymus ir tikisi koreguoti mokytojų darbo krūvio sandarą.

Mokytojų etatinis darbo užmokesčio modelis dviem etapais buvo pradėtas įvesti nuo 2018 metų rugsėjo.

Iš esmės peržiūrėti etatinio apmokėjimo modelį reikalavo ir 2018 metų gale masinį mokytojų streiką šalyje organizavusi Andriaus Navicko vadovaujama Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga.

Etatinio apmokėjimo modelį kritikavo ir Specialiųjų tyrimų tarnyba, nurodžiusi, kad kai kurie modelio aspektai kelia korupcijos riziką.

A. Navickas teigia, kad profesinė sąjunga iš esmės nepritaria principams, kai už tą patį darbą mokyklų vadovai pedagogams gali sudaryti skirtingą etatą, tiesiogiai lemiantį ir darbo užmokestį.

„Norime, kad nebūtų galimybės piktnaudžiauti tomis sąlygomis, kad būtų konkretus valandų skaičius kiekvienam mokomajam dalykui, kad tas etatas susidarytų, o ne kiekvienas mokytojas atskirai dėl to derėtųsi“, – BNS sakė A. Navickas.

Preliminariai numatyta, jog darbo grupė darbą turėtų baigti iki vasario 1-osios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių