Varėnos rajone bus paminėtas Pirčiupių kaimo tragedijos 80-metis

  • Teksto dydis:

Varėnos rajone ketvirtadienį bus minimos Pirčiupių kaimo tragedijos 80-osios metinės, pranešė Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras.

Žuvusiųjų atminimas bus pagerbtas Valkininkų Švč. Mergelės Marijos apsilankymo bažnyčioje, prie Pirčiupių motinos paminklo, Memorialinės sienos ir Pirčiupių kaimo gyventojų žudynių vietoje.

Vėliau Pirčiupių kaime istorikai skaitys pranešimus apie to meto įvykius ir geopolitinę situaciją.

Prieš 80 metų, 1944 metų birželio 3 dieną, keršydami už sovietų partizanų nužudytus kelis vokiečių kareivius, vokiečių esesininkai ir policininkai sudegino Trakų apskrityje Valkininkų valsčiuje esantį Pirčiupių kaimą. Tuomet nužudyta 119 šio ir aplinkinių kaimų gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rūtenis

Rūtenis portretas
Karo metu vokiečiai perspėdavo tik vieną kartą ir tai paprasti valstiečiai puikiai žinojo, tačiau tarybiniai partizanai, daugumoje tai pabėgę iš nelaisvės RA kariai ir pabėgę iš getų žydai, gaunantys instrukcijas iš Maskvos, veikdavo kaip tik priešingai, nes jiems buvo labai svarbu sukelti kuo daugiau teroro ir tuo pačiu paprastų žmonių pyktį dėl vykdomų kruvinų atsako akcijų iš vokiečių pusės. Ir dar. Iš tikrų vokiečių buvo suformuoti tik SS ir SD daliniai, na o visi kiti, kurie darydavo tvarką užgrobtose teritorijose, tai visokie, pvz.- vengrai, koloboravę buvę tarybiniai kariai ir panašiai.

kaunietis

kaunietis portretas
Naciai sudegino Pirciupius , ruskiai bolsevikai gi sudegino Klepocius ir dar daug kitu kaimu taip pat.Sie du kruvini rezimai-Dievo rykste zmonijai.

Padėka

Padėka portretas
Nuoširdi padėka ,,išvaduotojų'' banditams, nužudžiusiems vokiečių kariuomenės ūkio padalinio kareivius ir tuo išprovokavusiems esesininkų kerštą!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių