V. Uspaskichas: beveik sutarta leisti skalūnų dujų žvalgybą

Valdančiosios Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas sako, jog valdantieji beveik sutarė leisti skalūnų dujų žvalgybą Lietuvoje.

„Reikia leisti žvalgybą, kada tiksliai žinosim, ar apsimoka gavyba dėl esamo kiekio, tada galima kalbėti apie gamybą, o dabar - tik žvalgyba“, - po valdančiųjų partijų vadovų pasitarimo trečiadienį žurnalistams sakė V.Uspaskichas.

Perklaustas, ar tai jo asmeninė, ar valdančiosios koalicijos pozicija, V.Uspaskichas sakė, jog dėl dujų žvalgybos „beveik tai buvo sutarta“.

Dviejų Seimo komitetų vadovai siūlė Vyriausybei stabdyti sutarties su JAV energetikos milžinės „Chevron“ planuojamomis investicijomis vakarų Lietuvoje. „Chevron“ pasirašymą, kol bus pakeisti įstatymai, reguliuojantys skalūnų dujų išteklių žvalgybą ir gavybą. Taip pat siūlyta sudaryti darbo grupę šioms problemoms spręsti bei įvertinti skalūnų naudojimo ekonominę naudą.

Lietuvos Vyriausybė netrukus turėtų apsispręsti, ar leisti skalūnų dujų žvalgybą JAV kompanijai „Chevron“ Vakarų Lietuvoje. Šiuo metu Lietuva visas dujas gauna iš Rusijos koncerno „Gazprom“.

Skalūnų dujos komerciniu būdu dideliu mastu išgaunamos Jungtinėse Valstijose. Europoje šie projektai sulaukė didelio pasipriešinimo iš aplinkosaugininkų, kurie teigia, kad hidraulinis ardymas, naudojamas skalūnų dujoms išgauti, kenkia aplinkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ona

ona portretas
skalunais bus pasirupinta ir be suvirintoju,tamsta ziurek kaip kaili isnesti, Kai suvirintojai pradeda kiti nosi kur nereikai ,tai nieko ir nesigauna

REFERENDOMAS PRIVALOMA

REFERENDOMAS PRIVALOMA portretas
ir vėl nusikaltėliai valdžioje kad neklauso tautos nuomonės

Aš portretas
Žvalgyba pirmas žingsnis link gavybos. Užterštumas negrįžtamas. Kodėl taip brangiai mokame! Svajonė gauti dujų pigiau, kaip negavome pigiau benzino, nors turėjome Mažeikių naftą, kaip negavome pigesnės elektros, nors turėjome atominę. Kaimynai už viską pigiau mokėjo ir moka.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių