V. Kasiulevičių supykdė A. Širinskienė: pakviečia ekspertus, bet jų net neklauso

  • Teksto dydis:

Santaros klinikų gydytojas ir profesorius Vytautas Kasiulevičius pasipiktino Seimo Sveikatos reikalų komiteto posėdžiu ir Seimo narės Agnės Širinskienės elgesiu. Anot mediko, politikė nenorėjo girdėti kai kurių kviestų ekspertų nuomonės.

„Baigėsi COVID-19 skirtas Seimo sveikatos reikalų komiteto posėdis, į kurį buvau oficialiai pakviestas. Kai kuriems ekspertams leista pasisakyti. Puiku. Bet Agnės Širinskienės siūlymu kitiems paties SRK (!!!) pakviestiems ekspertams skirti daugiau žodžio nebereikia, o savo siūlymus jie gali pateikti raštu, nes šiandien užtenka ir SAM viceministrų pateiktos informacijos. Anot gerbiamos Agnės, SAM labai skuba ir gaišta laiką, todėl juos reikia paleisti kuo greičiau dirbti. Neturi jie laiko klausytis visų nuomonių. Neturi tai neturi. Pirmininkė Asta Kubilienė paleidžia balsavimą, tačiau opozicija pareikalauja leisti visiems pakviestiems pasisakyti ir netikėtai laimi balsavimą. Kalbame jau SAM nedalyvaujant. Pasisakėme tie, kuriems leido. Nežinau, kiek politizuoti buvo tie mūsų siūlymai, kad gerbiami valdantieji Agnė, Asta ir Arvydas taip nenorėjo jų girdėti (kiti valdantieji balsavo kartu su opozicija, kad leisti kalbėti arba nors susilaikė), bet aš nieko nekritikavau, tilpau į man skirtas 5 minutes“, – feisbuke trečiadienio popietę rašė medikas. 

V. Kasiulevičius teigia, kad nuo balandžio 13 dienos būtų galima švelninti karantino sąlygas. Posėdyje jis taip pat kalbėjo apie rizikos grupių PGR testavimą ir medicinos darbuotojų apsaugą. 

„Kalbėjau, kad visi karščiuojantys asmenys, visi medikai (reguliariai, bent kas 7 paras) ir hospitalizuoti pacientai privalo būti tiriami, apie medicinos darbuotojų apsaugą, aiškią jau pasveikusių pacientų testavimo strategiją, karantino priemonių svarbą iki balandžio 13 dienos, apie būtinybę parengti karantino švelninimo planą, kad pasiekus situacijos stabilizavimą būtų galima vykdyti šį švelninimą selektyviai žemės ūkio, prekybos ir paslaugų sektoriuose paleidžiant po vieną segmentą ir griežtai monitoruojant situaciją, vėliausiai paleidžiant veikti mokymo, viešbučių ir viešojo maitinimo įstaigas ir poreikį ruoštis rudens sezonui. Tik tiek ir buvo. Gaila, kad daugelis ekspertų medikų jau buvo pasitraukę iš posėdžio žinodami, kad žodžio vis tiek negaus. Linkiu valdžiai suvokti, kad nėra priešų, kur jų nėra. Lietuvoje šis supratimas labai lėtai prigyja. Kas keista ir įdomu, bet vakar teko būti panašiame Vyriausybės pakviestame ekspertų medikų susitikime, kuriam pirmininkavo premjero patarėjas Jonas Kairys. Ten visų mūsų nuomonė buvo svarbi ir ekspertų buvo daug daugiau ir klausančių daugiau. O ir laiko užteko visų mūsų pasisakymams. Gal tiesiog Seimas labiau užsiemęs savo reikalų sprendimu negu Vyriausybė? Bet tuomet ir nesikvieskite arba atsirinkite tuos ekspertus, kurie kalbės, ką jūs norite girdėti ir kaip viskas yra gražu, kaip daug dirbama. Manęs tame sąraše nebus tikrai. Su geriausiais linkėjimais įveikti COVID-19“, – rašė medikas.

Posėdžio vaizdo įrašas:

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pauline Claire

Pauline Claire portretas
Labai ačiū dr. Ilekhojie! Aš esu taip sukrėstas dėl jūsų puikaus rašybos rezultato. Meilės burtai, kuriuos jūs padarėte man, pradėjo pasireikšti iškart 20 valandą po jūsų burtų liejimo. Dabar mano vyras vėl su manimi, turėdamas tiek meilės ir laimės. Jis gailisi dėl savo poelgio ir pažadėjo likti su manimi amžinai. Dar niekada neturėjau tiek džiaugsmo! Lordu Padmanu jūsų burtai yra patys didžiausi! Žodžiai negali pakankamai padėkoti. “„ Reikia pagalbos? „WhatsApp“ dr. Ilekhojie, tel. +2348147400259

Juniai

Juniai portretas
daug zmoniu pragyvena be mediku pagalbos,o mokescius mokejo visa gyvenima,nereikia taip labai sureiksminti mediku darbo .nes sunku butu gyventi be santechniku .be statybininku ,be valytoju ,be apsaugos darbuotoju,ir t.t.mes vieni be kitu neisgyventumem normaliom salygom ,todel rasau ,kad visu specialybiu zmones yra reikalingi.Medikai keliavo po visa pasauli gyveno ,kaip inkstai taukuose ,ne veltui tiek jaunimo stoja mokytis i medicinos universitetus.

Junia

Junia portretas
Valstybei ir jos piliečiams būtų naudingiausia -Seimo narių nemokamos atostogos. Tai geriausia ir naudingiausia ką Seimas gali pasiūlyti Lietuvai. Labai daug eurų įkeistų sveikatos apsaugai. Kai kuriems "užkliūna" pasiūlymai dėl mediko darbo ir apsaugos sąlygų gerinimo, pas kuriuos vėliau ar anksčiau visiems teks lankytis ir prašyti pagalbos, o kodėl Seimo prabanga eskstremaliu Lietuvai jums "nekliūna", jums negaila tiems, kurie iš mūsų mokesčių savo ir savo šeimos narių sąlygas gerinasi, o iš mūsų atima?
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių