V. Andriukaitis apie Lietuvos pasiruošimą koronavirusui: galėjome daugiau apsirūpinti

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) specialusis pasiuntinys Europoje Vytenis Andriukaitis sako, kad Lietuva turėjo būti sukaupusi išteklius kovai su koronavirusu, dar kai nebuvo užfiksuota jokių užsikrėtimo atvejų.

„Mes esame ketvirtame scenarijuje. Pirmas scenarijus buvo, kai nebuvo jokių atvejų. Va tada reikėjo daug ruoštis, sukaupti išteklius, tai buvo sausis-vasario pradžia. Antras scenarijus, kai yra užfiksuoti keli atvejai, tada jau reikėjo karantinuoti.

Buvo laikas, kada reikėjo apie tai galvoti. Civilinės saugos įstatymas įpareigoja turėti sandėlius. (...) Ar tai buvo sukaupta, ne man komentuoti, tačiau akivaizdu, kad dabar yra trūkumas, bet toje stadijoje buvo galima gerokai daugiau apsirūpinti“, – LRT laidoje „Dienos tema“ sakė V. Andriukaitis.

Pasak jo, dabar yra svarbu imtis griežčiausių priemonių suvaldyti koronaviruso plitimą.

Dabar labai svarbu, bangos pradžioje, imtis pačių griežčiausių priemonių.

„Kada atsiranda daugiau ir atsiranda vietiniai užsikrėtę nuo atvežtųjų, tai yra trečia stadija. Šiandien turime bangą, kuri kyla greičiau atskirose vietose. (...) Dabar labai svarbu, bangos pradžioje, imtis pačių griežčiausių priemonių, imtis lokalizuoti žemėlapį, kur yra kokios situacijos“, – teigė jis.

Taip pat, V. Andriukaičio teigimu, turi būti daromos epidemiologinės prognozės.

„Tas prognozes šiandien Lietuvoje turi daryti specialistai, jie turi teikti dienos, savaitės prognozes, tada galima matyti, kaip toliau reikalai klostosi. Reikia matyti prognozes visoje ES, nes Lietuva yra bendrame katile, jokiu būdu negalima manyti, kad mūsų epidemiologinė situacija gali pagerėti, jei Lenkijoje ar Latvijoje blogės“, – LRT sakė PSO specialusis pasiuntinys Europoje.

Šiuo metu Lietuvoje iš viso yra nustatyti 274 užsikrėtimo šia infekcija atvejai.

 


Šiame straipsnyje: Vytenis AndriukaitiskoronavirusasKoronavirusas LietuvojeCOVID-19 saviizoliacijaCOVID-19 karantinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tuščiakalbiui žinančiam

Tuščiakalbiui žinančiam   portretas
Jei pone žinojote , kad ateis pandemija ir reikia daugiau užsipirkti , noriu paklausti KĄ PADARĖTĖ JŪS ASMENIŠKAI , būdamas Lietuvos atstovu PSO ? Papliurpti kaip turėjo būti žino daugelis opozicinių . Be pagarbos tokiems Lietuvos atstovams

Europarlamentarui

Europarlamentarui  portretas
Kam sugriovet Civiline Sauga ! ,kuri dabar labai daug pagelbetu ! Didziausia Lietuvos ir Jos Tautos Beda :30 metu liurbiai galvojantis tik apie save , savo uabus ir nuolankus tarnai briuseliui ir jo mediniam eurui ir visiskai nematantys Lietuvos 25- 50 metu i prieki .

Andriukaiti

Andriukaiti portretas
Covin -19-21,tai bakterloginis ginklas Masiskam Zemes Zmoniu Zudimui,sukurtas kinijoje kuris paralizuoja Zmogaus Kvepavimo Funkcijas del kuriu mirsta Nekalti Zemes Gyventojai ! Tai jau yra Samoningas kinu Zemes Zmonijos ZUDYMAS be jokios ATSAKOMYBES ! bet ateis laikas ir kinija uz jo Panaudojima Zemeje nes Atsakomybe! Praeis ne vieni metai gal pasaulis ir suvaldys sio Bakterloginio ginklo pasekmes,bet tik tada ,kai neliks Zemeje ne vieno sio 'uzkrato' nesiotojo !!!!
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių