URM sulaukė trijų paklausimų dėl galimybės evakuotis iš Libano

  • Teksto dydis:

Izraeliui bombarduojant Libaną, Lietuvos užsienio reikalų ministerija rekomenduoja piliečiams nedelsiant išvykti iš šalies, ji sulaukė trijų paklausimų dėl galimybės evakuotis.

„Gauti trys paklausimai dėl galimybės evakuotis iš Libano“, – antradienio pavakare BNS sakė užsienio reikalų ministro patarėja Paulina Levickytė.

Anot jos, šiuo metu dar yra skrydžių iš Beiruto, funkcionuoja jūrų keltai.

„Rekomenduojame pasitikrinti, ar jūrų keltai neplukdo į Šiaurės Kiprą“, – teigė ji.

Pasak ministro patarėjos, apie situaciją informuotas Nacionalinis krizių valdymo centras, dėl evakuacijos bendraujama su kitomis šalimis partnerėmis.

Tęsdamas karą su grupuote „Hezbollah“, Izraelis pirmadienį ir antradienį surengė niokojančius smūgius įvairiose Libano vietose. Per antskrydžius, libaniečių Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, žuvo daugiau kaip 550 žmonių. Tai didžiausias aukų skaičius per vieną dieną nuo 2006-ųjų, kai „Hezbollah“ ir žydų valstybė buvo įsivėlę į niokojantį karą.

Atakos surengtos po koordinuotų ryšių įrenginių sprogimų praėjusią savaitę, kai žuvo 39 žmonės, o dar tūkstančiai buvo sužeisti.

Po to penktadienį buvo surengtas mirtinas smūgis pietų Beirute, per jį žuvo svarbus „Hezbollah“ vadas Ibrahimas Aqilas (Ibrahimas Akilas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių