URM rekomenduoja lietuviams išvykti iš Izraelio

  • Teksto dydis:

Dėl galimos eskalacijos regione ir atšaukiamų skrydžių į Izraelį Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM) rekomenduoja piliečiams įvertinti būtinybę keliauti į šią šalį, o ten esantiesiems – išvykti.

Anot šeštadienį išplatinto pranešimo, dėl sudėtingos ir nenuspėjamos situacijos bei augančios įtampos Vidurio Rytuose vis daugiau skrydžių į Izraelį atšaukiama arba laikinai stabdoma, todėl galimybės išvykti iš šalies komerciniais skrydžiais mažėja.

„Rekomenduojame įvertinti būtinybę keliauti į Izraelį, o šiuo metu čia esantiems Lietuvos piliečiams, kurie nori išvykti iš šalies, rekomenduojame tai padaryti kuo skubiau“, – teigiama URM pranešime.

Rekomenduojame įvertinti būtinybę keliauti į Izraelį, o šiuo metu čia esantiems Lietuvos piliečiams, kurie nori išvykti iš šalies, rekomenduojame tai padaryti kuo skubiau.

Šiuo metu Izraelyje esantys piliečiai kviečiami nedelsiant užsiregistruoti, URM svetainėje užpildant kelionės registracijos formą, kad prireikus su jais būtų galima susisiekti dėl konsulinės pagalbos.

Nuo praėjusių metų spalio 7 dienos, kai „Hamas“ surengė išpuolį pietinėje Izraelio dalyje ir išprovokavo karą Gazos Ruože, Libane įsikūrusi palestiniečių kovotojų grupuotės sąjungininkė „Hezbollah“ kone kasdien apsišaudo su izraeliečių pajėgomis.

Iranas šeštadienį pareiškė, jog tikisi, kad grupuotė „Hezbollah“ smogs Izraelio viduje ir neapsiribos kariniais taikiniais po to, kai Izraelis šią savaitę nužudė „Hezbollah“ karinį vadą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

a ja jai

a ja jai portretas
kokį didelį darbą nudirbo URM , vadovaujama įžymiojo Anūko, susirūpino, mat lietuviais, kurių ten nėra

lietuvos URM DEBILAI tai kur vaziuos tie

lietuvos URM DEBILAI  tai kur vaziuos tie  portretas
izraelio ,,,lietuviai,,,, --jeigu tam izraely susirinke isimtinai tik lietuvos zydai ,,,litvakai,, na ir rusijos zydeliai ... ten kitokiu paprasciausiai NERA ...rusai ju nenori atgalios ysileist ....matomai visi spruks atgalios y lietuva....

Ui

Ui portretas
Jei tų lietuvių mamytės žydės, tai geriau tie lietuviai tegu ir lieka Izraelyje. Be grįžę pradės iš Lietuvos kompensacijų reikalaut.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių