Ukrainos karo pabėgėlių apgyvendinimui skirta dar 80 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Į Lietuvą nuo karo bėgantiems lietuvių kilmės Ukrainos gyventojams apgyvendinti ir integruoti iš Vyriausybės rezervo papildomai skirta 78 tūkst. eurų.

Tokiam Finansų ministerijos siūlymui pirmadienį pritarė Vyriausybė.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai skirta 50,5 tūkst. eurų perkeltinų asmenų integracijai, Vidaus reikalų ministerijai - beveik 12,5 tūkst. eurų atvykusių ukrainiečių dokumentų tvarkymui ir laikinam apgyvendinimui Druskininkuose, Valstybės ir savivaldybių tarnautojų mokymo centre „Dainava“, taip pat šeimų gyvenimo išlaidoms padengti. Informuojama, kad ukrainiečiai Druskininkuose gyvens dar bent iki gruodžio pradžios. Užsienio reikalų ministerijai skirta 15 tūkst. eurų ukrainiečių kelionės ir sveikatos draudimo išlaidoms padengti.

Sprendime taip pat nurodoma, kad Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) prašė skirti lėšų 15-ai vaikų ir šeimų iš Donecko ir Luhansko humanitarinei pagalbai, tačiau nežinant, kada tiksliai jie atvyks į Lietuvą, siūloma būsimas išlaidas leisti apmokėti pačiai ŠMM iš jai skirtų asignavimų.

Vyriausybė apgyvendinti Lietuvoje nuo karo kenčiančius lietuvių kilmės ukrainiečius iš Donecko ir Luhansko sričių bei Rusijos aneksuoto Krymo nusprendė liepos pabaigoje.

Iš viso Ukrainoje yra apie 10 tūkst. lietuvių kilmės asmenų. Oficialiai registruotų Lietuvos piliečių yra apie pusantro tūkstančio.


Šiame straipsnyje: Ukrainakaro pabėgėliailietuvių kilmėintegracijakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Iseivis

Iseivis portretas
Svarbiausiai musulmonams sukaupkit ,nes jiems dauk reikes

rupintojelis

rupintojelis portretas
jo pinigu kitiems rasim u savo ubagai palauks
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių