Lietuvos visuomenė palankiau vertina vienos lyties asmenų santuoką

  • Teksto dydis:

Lietuvos gyventojų nepritaria vienos lyties asmenų partnerystės įteisinimui, teigiamai ar greičiau teigiamai tokią galimybę vertina beveik dvigubai daugiau nei prieš metus, t.y.15 proc. piliečių.

82 proc. taip pat neigiamai vertina siūlymus įteisinti vienos lyties santuoką, teigiamai į tai žiūri 8 proc. gyventojų, parodė Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Rait“ atlikta apklausa, kurią užsakė Lietuvos notarų rūmai.

Palyginus su bendrovės „Vilmorus“ 2013-ųjų lapkritį vykdyta analogiška apklausa, išaugo tiek teigiamai vertinančių vienos lyties partnerystės, tiek santuokos siūlymus, skaičius. Pieš daugiau nei metus teigiamai ar greičiau teigiamai vertinančių vienos lyties asmenų partnerystės galimybes buvo 7 procentai. Tuo metu neigiamai vertinančių siūlymus įteisinti vienos lyties santuoką sumažėjo 2 proc., o vertinančių teigiamai padaugėjo 3 proc. (buvo 5 proc.).

Apklausos duomenimis, taip pat padaugėjo teigiamai žiūrinčių į siūlymus registruoti skirtingų lyčių asmenų (sugyventinių) partnerystę: 54 proc. tai vertina teigiamai arba greičiau teigiamai (2013 metais - 37 proc.), 27 proc. tam nepritarė. 2012 metais pritariančiųjų skirtingų lyčių sugyventinių partnerystės registravimui buvo 28 procentai.

Taip pat 47 proc. respondentų teigiamai pasisakė už tai, kad notarai galėtų registruoti santuoką, 35 proc. tam prieštaravo. 2013-aisiais tiek teigiamai, tiek neigiamai šį siūlymą įvertino po 36 proc. respondentų.

Bendrovė „Rait“ apklausą Lietuvos notarų rūmų užsakymu vykdė 2014 metų lapkričio 7- 23 dienomis bei apklausė 1000 respondentų, kurių amžius nuo 15 iki 74 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Piktas

Piktas portretas
MELAS.NORS IR NESKAIČIAU, IR NESKAITYSIU APIE TAI... KAIP IŠ VIS DAR TOKIUS STRAIPSNIUS RAŠO IR SPAUSDINA. IKI KO NUSIRITO...IŠ VIS ŠIS KLAUSIMAS TURĖTŲ BŪTI NEDISKUTUOTINAS...

666

666 portretas
o kuo skiriesi nuo tavo išvardintų iškrypėlių , tai yra tas pats , tik manau daugelis pidarastų tai nutyli , iškrypėliai ne tik tie pidarai bet dar jų yra iš knygų leidime ir mokyklose dirbančių mokytojų pavidale kurie užslėptai skelbia bukam jaunimui užslėptą poveikį ir kitaip stengiasi juos paveikti kad jie prarastų patriotiškumą ir taptu prijaučiantys iškrypėliams , tą patį daro ir valstybės tarnautojai , žinesklaida ir t.t. , o tai gali tik įžvelgt su aukštesniu aikių , o ne banda silpnapročių

666

666 portretas
žiniasklaida skelbia melą
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių