„Tvarka ir teisingumas“ jau nebenori jungtis su „darbiečiais“

Valdančiosios partijos „Tvarka ir teisingumas“ valdyba trečiadienį nusprendė siūlyti partijos tarybai stabdyti derybas su valdžioje taip pat esančia Darbo partija dėl planuoto jungimosi.

„Valdybos nariai išsakė nepasitenkinimą ne tik derybų eiga, bet ir pasiektais rezultatais ir priimtas sprendimas siūlyti partijos tarybai sustabdyti derybas su Darbo partija“, - trečiadienį po „tvarkiečių“ valdybos posėdžio žurnalistams pranešė partijos lyderis europarlamentaras Rolandas Paksas.

Be to, anot jo, „Tvarka ir teisingumas“ nutarė pradėti pasirengimą kitąmet vyksiantiems Europos Parlamento rinkimams.

R.Pakso teigimu, partijos tarybos kompetencijai priklauso sprendimas dėl derybų sustabdymo su „darbiečiais“. Tarybos posėdis turėtų įvykti artimiausiu metu.

„Tikiuosi, jos sprendimas bus toks pats“, - teigė R.Paksas.

Vardydamas priežastis, kodėl norima stabdyti derybas su „darbiečiais“, „tvarkiečių“ vadovas minėjo, kad nepasiekta užsibrėžtų rezultatų, nematoma noro iš „darbiečių“ jungtis, nesilaikoma susitarimų grafiko, bandoma keisti pradines susitarimo nuostatas.

„Balandžio 27 dieną turėjo būti jungiamasis kongresas, sukurta nauja partija su nauja programa, sprendimo variantais, kaip spręsti valstybės problemas, statutu, valdymo struktūra, ženklu, pavadinimu, užregistruota, ir pradėtas darbas. Šiandien yra gegužės 8 diena ir nieko panašaus neturime“, - kalbėjo politikas.

R.Paksas tvirtino, kad „darbiečiai“ jiems žadėjo, jog jų jungtuvės su leiboristais nesustabdys šio proceso.

„Nesakau, kad nutraukiame derybas, sakau, kad valdyba priėmė sprendimą siūlyti tarybai sustabdyti derybas. Sakau, kad mes esame šalininkai politinių jėgų stambėjimo, aš matau tą procesą, ar jis bus šiais metais, ar kitais metais“, - teigė R.Paksas.

Pasak jo, derybos galėtų būti atnaujintos sulaukus rimto Darbo partijos pasiūlymo.

„Jeigu “darbiečiai„ vis dėlto rimtai žiūri į politinių jėgų stambinimą, manau, aukščiausiu lygiu turėtų būti siūlymas peržiūrėti grafikus, peržiūrėti susitarimus, grįžti prie kažkokių išeities taškų ir procesą pradėti iš naujo“, - kalbėjo „tvarkiečių“ lyderis.

Paklaustas apie priežastis, kodėl derybos su Darbo partija nepavyko, R.Paksas svarstė, kad gal užtruko procesas su leiboristais, „gal teismai ištampė nervus, išbalansavo, gal pasikeitė jų pačių situacija“.

Politiko tvirtinimu, derybos buksuoti pradėjo pastarąjį mėnesį.

Neoficialiomis žiniomis, „darbiečių“ ir „tvarkiečių“ atstovai nesutarė, kas turėtų vadovauti susijungusiai partijai. Iš pradžių šis postas žadėtas R.Paksas, o vėliau Darbo partijos atstovai esą pradėjo reikalauti, kad naujos organizacijos atstovas taptų jos narys.

„Mes nebegalime laukti, mes nebegalime stovėti vietoje, mes turime atstovauti rinkėjams, spręsti problemas. Gal tai yra pamoka, bet žaviuosi savo partiečiais, kurie išlaikė tą egzaminą“, - svarstė R.Paksas.

Jis pripažino, kad pradėjus derybas su Darbo partija dėl jungimosi kelios dešimtys tam nepritarusių „tvarkiečių“ paliko partiją. R.Paksas tai vadino išsigryninimu.

Politikas tikino, kad nepavykęs jungimasis neturės įtakos santykiams valdančiojoje koalicijoje.

Vasarį Darbo partija bei „Tvarka ir teisingumas“ pranešė pradedančios derybos dėl partijų jungimosi. Tačiau balandžio pabaigoje Darbo partija susijungė su Leiboristų partija.

Vilniaus apygardos teisme Darbo partija teisiama už tai, kad 2004-2006 metais galėjo neapskaityti daugiau nei 24 mln. litų pajamų ir 23 mln. litų išlaidų.

„Tvarka ir teisingumas“ Seime turi dešimt atstovų, Darbo partija - 33.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha cha cha

cha cha cha  portretas
Uspaskich gražiai išdūrė Paksą. SUVEDŽIOJO KAIP JAUNAMARTĘ. Kalbėjo apie vedybas ir bendrą rožinį gyvenimą, o apsivedė kitą - daug jaunesnę.

cha cha cha

cha cha cha portretas
Iširo jungtuvės ir kaltų nėra. Uspaskich dabar nebe partijos vadas ir už savo pasiūlymus bei pažadus nebeatsako. Papūskit visi jam į uodegą.

cha cha cha

cha cha cha  portretas
Taip ir turėjo būti. Uspaskich ne iš tų, kuris savo noru su kažkuo tai dalintųsi valdžia. Tai ir trektiems turėjo būti aišku.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių