Turtingiausia Lietuvos šeima susitrumpino pavardę

  • Teksto dydis:

Lietuvos milijardierius verslininkas Nerijus Numavičius ir jo žmona ekonomistė ekonomistė Kaetana Leontjeva-Numavičienė oficialiai susitrumpino pavardę. Abu tapo Numa. Apie tai moteris penktadienį paskelbė feisbuke. 

„Džiaugiuosi, kad pagaliau turiu pavardę, kurią žmonėms (tikiuosi) bus lengva ištarti ir padiktuoti paraidžiui. Teisiškai sutrumpinau savo pavardę iki Numa“, – pranešė ekonomistė.

Ji pridūrė, kad nuo vaikystės buvo pratus, kad jos vardą sunkiai tardavo ir klaidingai rašydavo – pradžioje bėdų turėjo net giminės.

„Bet po vestuvių sunkumai su vardu nublanko lyginant su dviguba pavarde, ypač gyvenant UK“, – teigė lietuvė, pridūrusi, kad problemų kildavo visur, kur tik reikalinga pavardė: medicinos įstaigose, oro uostuose, bankuose; liūdniausia, kad trukdė profesinei veiklai, seminaruose niekas net nebandydavo pavardės tarti.

Iš pradžių ji bandė situaciją lengvinti tiesiog nenaudodama dalies pavardės.

„Tebenaudodavau mergautinę, bet šalutinis poveikis – kelionėse Nerijus tapdavo Mr Leontjeva; buvo net ir Mr Leontjeva-Numavičienė bei Mr Numavičienė (užsieniečiams nepaaiškinsi skirtingų sutuoktinių pavardžių galūnių). Todėl abu susitrumpinom pavardes ir tapom Numa. Dabar vėl galiu grįžti prie įprastos veiklos aiškinant, kad aš ne Katajana“, – rašė moteris.

„Vilniaus prekybos“, kurios pagrindinis akcininkas yra N. Numavičius, vertė siekia 2,5 milijardo eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Faktas

Faktas portretas
Nutautėjusi dvasinė smulkmė..

mija

mija portretas
koks dar lietuvis pamete zmona ir dabar su ruskele ---isgamos su taip pasivadine

Andrius

Andrius portretas
Išgamos. Nematau jokios naudos iš tokių fekalijų išsidirbinėjimų viešinimo.
VISI KOMENTARAI 42

Galerijos

Daugiau straipsnių