Trišalėje taryboje – idėja Vyriausybei grąžinti Darbo kodekso pakeitimus

  • Teksto dydis:

Trišalė taryba gali paprašyti Seimo grąžinti Vyriausybei tobulinti Darbo kodekso pakeitimus, kurie yra daug diskusijų sukėlusio naujojo socialinio modelio dalis. Lietuvos profsąjungų konfederacijos vadovas Artūras Černiauskas sako, kad dėl to gali būti apsispręsta liepos pabaigoje.

„Antradienį mes taryboje paskelbėme pareiškimą, kad kartais net nežinome, ką svarstome. Vienas variantas (Darbo kodekso projekto - BNS) buvo pateiktas Trišalei tarybai, antrą variantą patvirtino Vyriausybė, o Seimas gavo trečią variantą. Socialinį modelį rengę mokslininkai ir patys nustebo, kad Seimo turimuose Darbo kodekso pakeitimuose atsirado nuostatų, kurių jie nesiūlė ir kurių nebuvo Vyriausybės patvirtintame variante“, - po antradienį įvykusio Trišalės tarybos posėdžio BNS sakė A.Černiauskas.

Pasak jo, iki kito Trišalės tarybos posėdžio liepos 28 dieną Vyriausybės atstovai ketina išsiaiškinti situaciją su teisininkais, tuomet bus sprendžiama, ką daryti toliau.

„Esant tokiai situacijai, mes siūlome prašyti Seimo, kad jis Darbo kodekso projektą grąžintų tobulinti Vyriausybei. Jei dėl tokio pasiūlymo nebalsuos visa Trišalė taryba, profesinės sąjungos tą gali siūlyti pačios“, - sakė profesinių sąjungų vadovas.

Pasak A.Černiausko, kadangi valdžios atstovai, tarp jų premjeras, yra sakę, kad pirmenybė bus teikiama socialinių partnerių suderintoms nuostatoms, toliau ieškoma kompromisų su darbdaviais.

„Dirbame ir ieškome sutarimų. Antradienį sutarėme dėl apmokėjimo už atostogas, dėl išeitinių pašalpų, kurios būtų mokamos atsižvelgiant į vidutinį darbo užmokestį, o ne pagal tarifą. Laikau, kad tai yra svarbus sutarimas. Klausimus, dėl kurių visiškai nesutariame, atidedame ateičiai ir kalbėsimės dėl jų vėliau. Neabejoju, kad naujo reglamentavimo siekiantys darbdaviai ir patys suinteresuoti ieškoti bendros pozicijos, kuri būtų svaresnė negu eiti kiekvienam su savo nuomone. Kažkur nusileisime mes, kažkur - jie“, - BNS sakė A.Černiauskas.

Liepos pabaigoje Trišalė taryba ketina svarstyti pakeitimus dėl kolektyvinių darbo sutarčių.

Vyriausybės parengtas socialinis modelis siūlo liberalizuoti darbo santykius bei pertvarkyti „Sodros“ pensijų sistemą. Iš viso planuojama pakeisti apie 40 teisės aktų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ir visa tai

ir visa tai portretas
tik uz 5 mln. euru??

To Vagonas

To Vagonas portretas
Kak tolko, tak srazu

Vagonas

Vagonas portretas
Kada i Maskva?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių