Teismas paliko kaltinamąjį nuosprendį buvusiam Šiaulių ugniagesių vadui

  • Teksto dydis:

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas atmetė buvusio Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininko Jono Misiūno ir privačios saugos tarnybos direktoriaus Roberto Janučio kasacinius skundus ir paliko galioti apkaltinamąjį nuosprendį, pirmadienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Aukščiausiasis teismas balandžio 14 dienos sprendimu pažymėjo, kad pirmosios ir apeliacinės instancijos teismų nuosprendžių turinys neduoda pagrindo įžvelgti esminių Baudžiamojo proceso kodekso pažeidimų ar netinkamai pritaikyto baudžiamojo įstatymo, dėl kurių šiuos sprendimus reikėtų naikinti ar keisti.

Pernai spalio 22 dieną Šiaulių apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs šią baudžiamąją bylą, J.Misiūną pripažino kaltu dėl prekybos poveikiu ir jam paskyrė beveik 3,8 tūkst. eurų dydžio baudą. Privačios saugos tarnybos direktorius R.Janutis taip pat lieka pripažintas kaltu dėl prekybos poveikiu ir turės sumokėti paskirtą daugiau nei 4,5 tūkst. eurų dydžio baudą. 12 tūkst. litų kyšį buvo nuspręsta konfiskuoti kaip nusikalstamos veikos padarymo priemonę.

STT Šiaulių valdybos pareigūnai ikiteisminio tyrimo metu nustatė, kad Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas, siekdamas išvengti pasekmių dėl galimai padaryto tarnybinio nusižengimo, susitarė su vienos saugos tarnybos vadovu, kad pastarasis už 12 tūkst. litų kyšį, pasinaudodamas savo pažintimis ar kita tikėtina įtaka valstybės tarnautojui, paveiks Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorių neteisėtai neveikti vykdant įgaliojimus – nepradėti tarnybinio tyrimo dėl Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininko galimo tarnybinio nusižengimo ir neatleisti jo iš darbo.

2014 metų gegužės 6 dieną STT Šiaulių valdybos pareigūnai privačios saugos tarnybos direktorių su perduotu kyšiu sulaikė vienoje Šiaulių rajono degalinėje.

Pirmosios instancijos teismas J.Misiūną buvo atleidęs nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, apeliacinės instancijos teismas šią nuosprendžio dalį panaikino ir pripažino jį kaltu dėl prekybos poveikiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių