Teismas įpareigojo P. Urbšį paneigti žodžius apie „Lietkabelio“ prezidentą

Panevėžio apylinkės teismas trečiadienį pripažino, kad buvęs Seimo narys Povilas Urbšys savo pasisakymu pažeidė „Lietkabelio“ prezidento Alvydo Bieliausko garbę ir orumą bei įpareigojo žodžius paneigti.

Į teismą verslininkas kreipėsi po šių metų sausį portale panskliautas.lt pasirodžiusio straipsnio apie tai, kad A. Bieliauskui pareikšti įtarimai dėl prekybos poveikiu. Kiek anksčiau pranešta, kad įtarimų dėl prekybos poveikių šiame tyrime sulaukė Panevėžio miesto meras Rytis Mykolas Račkauskas.

„Jo kišenėje sėdi Prekybos, pramonės ir amatų rūmų vadovai, todėl visai nenuostabu, jog galėjo vykti tam tikri sandėriai“, – apie įtarimus A. Bieliauskui minėtame straipsnyje pasisakė P. Urbšys.

Teismo vertinimu, šis teiginys neatitinka tikrovės, todėl eksparlamentaras įpareigotas jį paneigti.

Jo kišenėje sėdi Prekybos, pramonės ir amatų rūmų vadovai, todėl visai nenuostabu, jog galėjo vykti tam tikri sandėriai.

Šis teismo sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui.

„2020 m. sausio 23 d. UAB „Panevėžio rytas“ valdomame naujienų portale panskliautas.lt, Povilo Urbšio valdomame ir administruojamame internetiniame portale http://www.urbsyspovilas.lt ir Povilo Urbšio paskyroje socialiniame tinkle Facebook, buvo publikuotas straipsnis „Nušalintojo mero byloje – dar vienas įtariamasis“, kuriame aš, Povilas Urbšys, pateikiau tikrovės neatitinkančią informaciją apie Alvydą Bieliauską. Informuoju, kad mano pasisakymas apie tai, kad A. Bieliausko kišenėje sėdi Prekybos, pramonės ir amatų rūmų vadovai ir to pasekoje galėjo vykti tam tikri sandėriai, yra jokiais objektyviais ir neginčijamais įrodymais neparemtas teiginys“, – tokio turinio paneigimą teismas nurodė P. Urbšiui paskleisti per dvi savaites nuo sprendimo įsiteisėjimo.

A. Bieliauskas taip pat siekė, kad neatitinkančiu tikrovės būtų pripažintas ir dar vienas P. Urbšio teiginys apie tai, kad verslininkas galėjo demonstruoti išskirtinę įtaką merui ir pasinaudoti ja gaunant paramą krepšinio klubui, tačiau teismas dėl šio pasisakymo ieškinį atmetė.

P. Urbšys taip pat įpareigotas padengti daugiau kaip 1,3 tūkst. eurų bylinėjimosi išlaidų.

Nuo 2012-ųjų dvi kadencijas Seime praleidęs politikas šį rudenį dar kartą perrinktas nebuvo ir lapkričio gale pradėjo dirbti Panevėžio miesto taryboje, kurioje pakeitė atsistatydinusį Eriką Kosej.

Panevėžio apygardos prokuratūra sausio mėnesį pranešė, kad R. Račkauskui buvo pareikšti įtarimai dėl prekybos poveikiu. Teisėsauga įtaria, kad meras galėjo susitarti priimti 3 tūkst. eurų kyšį iš krepšinio klubo „Lietkabelis“ vadovo, kad šiam klubui būtų skiriama savivaldybės ir jos įmonių parama.

Pats R. Račkauskas įtarimus neigė bei tvirtino, kad savivaldybė „Lietkabeliui“ skiria tokio paties dydžio paramą jau trejus metus.

Kiek vėliau STT pranešė ir apie A. Bieliauskui pateiktus įtarimus. Jam paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Ikiteisminis tyrimas dėl prekybos poveikiu buvo atskirtas nuo prieš dvejus metus pradėto tyrimo dėl galimos korupcijos Panevėžio savivaldybėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Joo

Joo  portretas
Taigi teisėtai pelnė šmeižiko vardą. O toks šventas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių