Teisingumo ministrė nepateisinamu vadina A. Belickaitės sprendimą įsidarbinti LTG

  • Teksto dydis:

Laisvės partijos narė teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska nepateisinamu vadina ekonomikos ir inovacijų viceministro Vinco Jurgučio sutuoktinės Agnės Belickaitės sprendimą įsidarbinti „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės korporatyvinių reikalų direktore.

„Aš neabejoju Agnės profesionalumu ir tinkamumu eiti pareigas. Tačiau asmens sprendimas žengti į interesų konflikto regimybę, nepaisant galimos žalos partijos atžvilgiu, man yra nesuvokiamas, nepateisinamas ir skaudinantis“, – trečiadienio vakarą socialiniame tinkle „Facebook“ parašė ministrė.

Anot jos, skaidrumo standartai ir siekis pagaliau atsisakyti švogerizmo, nepotizmo ir šešėlio dėl partinių paskyrimų buvo viena svarbiausių nuostatų einant į politiką bei steigiant Laisvės partiją.

E. Dobrowolskos teigimu, kalbant apie skaidrumą nepakanka deklaruoti interesus ar laiku nusišalinti nuo sprendimų.

„Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymas numato aiškias atsakomybes, tarp jų – įsivertinti galinčias kilti rizikas, interesų konfliktus. Tokių situacijų regimybės vengimas ne mažiau svarbus, o tokių abejonių egzistavimas sukelia ne mažesnę žalą nei galimas ar neegzistuojantis pats formalus interesų pažeidimas“, – teigė ji.

„Antra diena, kai Laisvės partija viešai priversta gintis jaunųjų bebriukų etiketės. Etiketės, kuriai prisiklijuoti užteko vieno žmogaus asmeninio sprendimo. Nepaisant galimos žalos partijai. Žalos frakcijai. Žalos visuomenės pasitikėjimui“, – rašė ministrė.

Jis apgailestavo, kad šiuo atveju lėmė asmeninis A. Belickaitės interesas.

„Aš suprantu, kad tai Agnei tik verslas. Bet (...) būnant arti politinės komandos, aš tikiuosi skaidrumo standartų ir sąmoningumo, o ne pragmatiško „stoiškumo“ vardan puikios algos“, – sakė E. Dobrowolska.

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį interviu TV3 televizijai pareiškė, kad dėl jos draugės įsidarbinimo LTG ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė turėtų pasvarstyti apie galimybę atsistatydinti.

Netrukus po to ekonomikos ir inovacijų viceministras V. Jurgutis „Facebook“ pranešė nutariąs atsistatydinti, kad ši „keista istorija“ baigtųsi.

A. Belickaitė LTG grupės korporatyvinių reikalų direktore paskirta praėjusią savaitę, ji yra Laisvės partijos vicepirmininko bei ekonomikos ir inovacijų viceministro V. Jurgučio žmona, taip pat A. Armonaitės artima draugė, bendraklasė ir universiteto bendramokslė.

„Lietuvos geležinkeliai“ yra pavaldūs Susisiekimo ministerijai, jos vadovą Marių Skuodį į postą delegavo Laisvės partija.

LTG grupės direktorius Egidijus Lazauskas sako pasirinkęs A. Belickaitę į korporatyvinių reikalų direktorės pareigas dėl jos profesionalumo iš kelių atrinktų stipriausių kandidatų, bet žadėjo kreiptis į išorės auditorius, kad šie dar įvertintų atrankos procedūrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha cha cha

cha cha cha portretas
"teisininke" su nakolke ;)

Ei, Dobrovolska

Ei, Dobrovolska portretas
Kvaila neapsimetinėk, tau to nereikia

Aha

Aha portretas
Plaunami mundurą? Tipo nežinojo?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių