Tautinių mažumų departamentui vadovaus V. Montvydaitė

  • Teksto dydis:

Nuo liepos atkuriamo Tautinių mažumų departamento vadove paskirta Lietuvos konsulė Seinuose Vida Montvydaitė.

Tai numatančiam projektui antradienį pritarė Vyriausybė.

V.Montvydaitė į pareigas nuo liepos 1 dienos paskirta ketverių metų kadencijai.

Ji Lietuvos konsulatui Seinuose, Lenkijoje, vadovauja nuo 2013 metų kovo. 2002–2009 metais ji buvo Tautinių mažumų ir išeivijos departamento generalinio direktoriaus pavaduotoja.

Tautinių mažumų ir išeivijos departamentas prie Vyriausybės 2010 metais buvo panaikintas, atsakomybė už tautinių bendrijų politiką tuomet patikėta Kultūros ministerijai. Pernai Vyriausybė nusprendė nuo šių metų liepos mėnesio atkurti Tautinių mažumų departamentą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Esmė

Esmė portretas
DĖL KLAIDINANČIO TERMINO „lenkų TAUTINĖ MAŽUMA“ (turi būti TAUTINĖ BENDRUOMENĖ, TAUTINĖ GRUPĖ). 1.Lietuvoje nėra lenkų tautinės mažumos, yra lenkų tautinės grupės bendruomenė, nes terminas „tautinė mažuma" tarptautinės teisės erdvėje yra susieta su „išorinės valstybės" sąvoka. Tuo tautinės grupės iš esmės skiriasi: Pagal tarptautinę teisę tautinės grupės, turinčios išorines tautines valstybes(Lenkija - 40 milijonų, Rusija – 150 milijonų, Izraelis - 8 milijonai gyventojų), negali kitose valstybėse turėti „tautinės mažumos“ statusą; 2.Buvusių okupantų privilegijos : lietuviai išlaiko 120 lenkiškų mokyklų, kuriose lenkinami lietuvių kilmės tuteišai, kurie kalba ne lenkiškai, “poprostu“. Tai yra GINESO REKORDAS (Guinness world record). Pvz., USA, nėra nei vienos lenkiškos valstybės išlaikomos mokyklos, Rusijoje – tik 8 lenkiškos biudžetinės mokyklos; 3.Lenkiškų mokyklų valstybinis finansavimas yra žiaurios lietuvių kilmės tuteišų
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių