Tauragės rajono meras: koronavirusu infekuotas asmuo apie diagnozę mums pranešė pats

Tauragės rajono meras Dovydas Kaminskas, penktadienį pranešęs apie pirmąjį koronaviruso atvejį mieste sako, kad infekuotas tauragiškis apie savo diagnozę, nustatytą mobiliajame tyrimų punkte, savivaldybei pranešė pats.

„Žmogus labai atsakingai, norėdamas apsaugoti kitus ir save, bei kuo greičiau tai padaryti, pranešė mums pats. Mes iškart greit sureagavome: dar šiandien, tik gavus informaciją, tą laiptinę iškart dezinfekavome, kad visiems būtų ramiau. Tolimesnį tyrimą atlieka Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC), kuris pagal visas rekomendacijas sukontaktuos su tuo žmogumi, ištirs ir prašys surašyti artimos arba tolimos rizikos asmenis“, – penktadienio vakarą savo feisbuko paskyroje vaizdo transliacijos metu sakė D. Kaminskas.

Tauragės rajono mero teigimu, NVSC atlieką tolimesnį tyrimą dėl artimos bei tolimos rizikos kontaktinių asmenų – šeimos narių, taip pat paciento lankytose vietose buvusių žmonių.

 
„Su tais žmonėmis, kurie galėjo su užsikrėtusiuoju turėti kontaktą, bus susisiekta privačiai – suteiktos rekomendacijos. Jeigu bus informacija apie tolimą riziką – tie duomenys, kur galimai tas asmuo galėjo lankytis, bus viešai paskelbta NVSC“, – patikino D. Kaminskas.
Anot D. Kaminsko, šis koronaviruso atvejis yra įvežtinis, o asmuo laikėsi saviizoliacijos.
„Pacientas ne ligoninėje – gydomas ambulatoriškai“, – pridūrė D. Kaminskas.
 

 


Šiame straipsnyje: Dovydas KaminskasTauragės rajonaskoronavirusasKoronavirusas LietuvojeCOVID-19 saviizoliacijaCOVID-19 karantinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių