Tarptautinę Holokausto aukų atminimo dieną rengiama akcija „Mes prisimename“

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį minint Tarptautinę Holokausto aukų atminimo dieną, rengiama pasaulinė atminimo akcija #WeRemember /#MesPrisimename.

Lietuvos žydų bendruomenės ragino tą dieną aplankyti žydų žudynių vietas ir pagerbti nužudytuosius padedant simbolinį akmenuką.

Taip pat siūloma ant nusifotografuoti su užrašu #WeRemember/#MesPrisimename ir šia nuotrauka pasidalyti socialiniuose tinkluose.

Ketvirtadienį Šiaulių apskrities žydų bendruomenė Holokausto aukų pagerbimą rengia Pasaulio tautų teisuolių skvere.

Tarptautinė Holokausto aukų atminimo diena minima sausio 27-ąją. 1945-ųjų sausio 27-ąją buvo išlaisvinti Aušvico-Birkenau koncentracijos stovyklos kaliniai. Didžiausioje nacių koncentracijos ir naikinimo stovykloje nužudyta per 1,5 mln. žmonių, iš jų – per 1 mln. žydų.

Per Antrąjį pasaulinį karą naciai Lietuvoje, dažnai padedami lietuvių kolaborantų, išžudė per 90 proc. iš daugiau kaip 200 tūkst. Lietuvos žydų. Už žydų gelbėjimą Pasaulio teisuoliais pripažinti maždaug 800 lietuvių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nekraipykime faktų!

Nekraipykime faktų! portretas
2021 lapkričio mėnesio duomenimis Lietuvoje Pasaulio teisuoliais yra paskelbtas 921 Lietuvos pilietis, o ne 800! Galime ir pasigirti: pagal Pasaulio teisuolių skaičių tenkantį milijonui gyventojų Lietuva yra PIRMOJE vietoje Europoje.

Man atrodo, kad jie buvo Lietuvos piliečiai.

Man atrodo, kad jie buvo Lietuvos piliečiai. portretas
Tai kodėl dedama Izraelio vėliava, ar jie turėjo kitą pilietybę?

Oho

 Oho portretas
Net interneta isjungiat ,vardam melo ar tiesos a sekliai ?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių