Talkinti per popiežiaus vizitą panoro jau 1700 savanorių

Norintys neatlygintinai prisidėti prie popiežiaus vizito Lietuvoje kviečiami suskubti - penktadienio vidurdienį savanorių registracija bus stabdoma.

Kaip ketvirtadienį paskelbė vizito organizatoriai, į kvietimą savanoriauti popiežiaus Pranciškaus vizito Lietuvoje metu rugsėjo 22-23 dienomis atsiliepė jau 1733 žmonės.

Tai gerokai daugiau, nei buvo tikimasi, šis skaičius surinktas per trupesnį, nei planuota, laiką.

„Žmonių aktyvumas džiugina. Kiekvienas, ateinantis į pagalbą, yra laukiamas ir branginamas”, - teigia vizito rengėjai.

Kaip skelbė ELTA, savanoriai talkins savaitę iki popiežiaus atvykimo, jo kelionės metu bei keletą dienų po to. Tam, kad visi Lietuvos žmonės galėtų kuo patogiau pasimatyti su popiežiumi, savanoriai padės įrengti susitikimų vietas, paruoš kelius, kuriais Vilniuje ir Kaune važiuos Šventasis Tėvas.

ELTA primena, kad popiežius Pranciškus Lietuvoje lankysis rugsėjo 22-23 dienomis, vėliau vyks į Latviją ir Estiją.

Per dvi vizito Lietuvoje dienas Šventasis Tėvas melsis Aušros Vartų Švč. Mergelės Marijos, Gailestingumo Motinos, koplyčioje, aplankys buvusį KGB kalėjimą, prisimins okupacijų aukas.

Šventasis Tėvas susitiks su prezidente ir žmonėmis, susirinkusiais S. Daukanto aikštėje. Skirs laiko susitikti su kunigais, vienuoliais ir vienuolėmis, seminaristais.


Šiame straipsnyje: popiežiaus vizitassavanoriai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jūs avelės

Jūs avelės portretas
Mažiau rašykit komentarus, o eikit padėti ruoštis vizitui, o tai čia nesąmones rašynėjat, gal žmonės nori kokios praktikos įgyti

Kad

Kad  portretas
Kad neturim karaliaus kas ji sutiks reikia butinai issirinkt karaliu tai dviguba nauda pakeite valstybed pavadinima galesim grazinti lita perziureti visas sutartis is naujo stoti ar nr stoti i euro sajunga ir dar daug geri dalyku tai i zygi gal

o kažkas

o kažkas portretas
skundėsi kad darbo jėgos Lietuvoj trūksta
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių