Taisyti premjerą pavedusio „Spartano“ į Briuselį skris technikų komanda

Dėl gedimo atšaukus Karinių oro pajėgų orlaivio „Spartan“ skrydį į Vilnių, antradienį į Briuselį skris Karinių oro pajėgų technikų komanda.

Orlaivis C-27J „Spartan“ bus remontuojamas vietoje.

Kaip ELTA jau pranešė, pirmadienio vakarą Briuselio oro uoste Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų orlaivis C-27J „Spartan“, turėjęs parskraidinti ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio delegaciją iš Briuselio į Vilnių, patyrė gedimą.

Premjeras į Lietuvą turėtų grįžti antradienį popiet reisiniu skrydžiu per Lenkiją, pranešė LRT TV Naujienų tarnyba.

Pagal pirminę informaciją, sugedo orlaivio atsarginis jėgainės generatorius. Gedimas pastebėtas orlaiviui riedant oro uosto pakilimo tako link. Įgulos vadas priėmė sprendimą skrydžio nebetęsti, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Karinių oro pajėgų orlaivis „Spartan“ buvo sugedęs ir sekmadienį, dėl to prezidentė Dalia Grybauskaitė neišskrido į Rygoje vykusį Latvijos valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimą.

Tuomet nustatytas orlaivio aukščio valdymo sistemos gedimas.

Gedimai atitinka egzistuojančias technines normas

Kariuomenės orlaivio „Spartan“ gedimai atitinka egzistuojančias technines normas, sako krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

„Tikrai tie „Spartanai“ yra darbiniai arkliukai, kurie dirba kiekvieną dieną, ir jų užimtumas tikrai didelis. Jei pažiūrėti gedimus, kurie esantys, tai atitinka egzistuojančias technines normas“, – antradienį interviu Žinių radijui telefonu iš Briuselio sakė R. Karoblis.

Ministras pažymėjo, kad kariuomenės orlaivių užimtumas yra labai didelis, o jų pagrindinė paskirtis nėra aukštų pareigūnų pervežimas.

„Jų užimtumas tikrai yra didelis, skraidome ne tik ten, kur žiniasklaida labiausiai mato, t. y. kas susiję su aukštų pareigūnų pervežimu, bet jie vykdo nuolatinius pervežimus tiek Europoje, tiek už jos ribų pagal savo tiesioginę paskirtį, tai karių ir karinių krovinių pervežimas. (...) „Spartanas“ – tai karinis transporto lėktuvas, būtent pritaikytas kariams ir kroviniams vežti, tikrai mažiau (pritaikytas – BNS) aukštiesiems pareigūnams, tai tikrai nėra verslo klasės laineris ar orlaiviai, kurie skraido tarptautinėmis linijomis ir jo pagrindinis tikslas yra keleiviai“, – kalbėjo ministras.

Sekmadienį dėl gedimo į Rygą nenuskaidrinęs prezidentės Dalios Grybauskaitės kariuomenės orlaivis „Spartan“ pirmadienį vėl sugedo Briuselyje, kur strigo į Lietuvą su delegacija planavęs grįžti premjeras Saulius Skvernelis.

Prezidentė dėl „Spartano“ gedimo sekmadienį praleido Latvijos šimtmečio renginius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tie patys, kurie tą diversiją padarė?.. (šiaip, AR neatrodo kad tai 'konservų' siekiai kad prezidentiniai rinkimai anksčiau įvyktų: jų kandidatė JAU išsireklamavo, o kiti net programos neturi)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių