Sutvarkytas Birštono piliakalnis: įrengti laiptai, apžvalgos aikštelės

  • Teksto dydis:

Sutvarkyta Birštono piliakalnio infrastruktūra: įrengti laiptai, tilteliai, apžvalgos aikštelės, ketvirtadienį pranešė Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba.

Taip pat sutvirtintos ir užlygintos įgriuvos, nuošliaužos ir šlaitai, padaryti sanitariniai kirtimai, suremontuotas vakariniame piliakalnio pakraštyje esantis žvyro dangos takas, į piliakalnį vedantys laiptai, atnaujinta dalies kelių danga.

Papėdėje įrengta automobilių stovėjimo aikštelė, nauji dviračių stovai. Po rekonstrukcijos objektas pritaikytas žmonių su negalia judėjimui.

Birštono piliakalnis, dar vadinamas Vytauto kalnu, yra vienas žinomiausių ir aukščiausių Lietuvoje. Piliakalnio šlaitai siekia 40 metrų aukštį.

Kadaise čia stovėjusi pilis laikyta Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vytauto medžioklės dvaru, kur nuolat lankydavosi Lietuvos ir kitų šalių didikai.

Vykdant kraštovaizdžio vertybių apsaugai skirtus projektus, gyventojų lankymui taip pat pritaikytas Birštono apžvalgos bokštas, Punios piliakalnis su pažintiniu taku, o šiuo metu atnaujinamas Škėvonių gūbrio pažintinis takas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

laimė , kad

laimė , kad portretas
bent medžių neiškirto ................. atsirastų du šliaužiantis broliukai - Gedimino kalnas sostinėje ir Vytauto čia
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių