Susisiekimo ministerija pernai netinkamai apskaitė 217 mln. Lt

Valstybės kontrolieriai nustatė, kad Susisiekimo ministerija ir jai pavaldžios įstaigos pernai netinkamai apskaitė 216,998 mln. litų biudžeto asignavimų - neparodyta tikra tokios išlaidų sumos ekonominė paskirtis.

„Susisiekimo ministerijos 2011 metų konsoliduotųjų finansinių ataskaitų rinkinys parodo iš esmės tikrą ir teisingą finansinę būklę, grynojo turto pokyčius ir pinigų srautus, ministerijos ir jai pavaldžių įstaigų lėšos ir turtas iš esmės valdytas, naudotas teisėtai, tačiau dėl kai kurių pažeidimų pareikštos sąlyginės nuomonės. Taip pat pastebėjome, kad vidaus kontrolės procedūros, planuojant ir naudojant kai kurias valstybės biudžeto lėšas, yra neveiksmingos“, - pranešime spaudai sakė valstybės kontrolierė Giedrė Švedienė.

Pasak pranešimo, bendrovei „Geležinkelio apsaugos želdiniai“ infrastruktūros plėtros projektui ministerija skyrė 2,246 mln. litų, nors teisės aktai galimybės gauti biudžeto lėšų jai nenumato, o Biudžeto sandaros įstatymas nenumato tokio finansavimo būdo.Be to, tarptautiniam Vilniaus ir Kauno oro uostams ilgalaikiam turtui įsigyti iš Civilinės aviacijos veiklos priežiūros bei skrydžių saugos ir saugumo užtikrinimo programos skirta 2,102 mln. litų, nenurodant šia suma padidinti įmonių savininko kapitalo.

Susisiekimo ministerijai pavaldi Pasienio kontrolės punktų direkcija 2010–2011 metais neteisingai skaičiavo nematerialiojo ir ilgalaikio materialiojo turto nusidėvėjimą, o Lietuvos automobilių kelių direkcija į nebaigtos statybos vertę neteisingai įtraukė privačios žemės savininkams atlygintus nuostolius už sklypų paėmimą visuomenės poreikiams - keliams tiesti.

Audito ataskaitoje nurodoma, kad Kelių direkcija savivaldybėms, miškų urėdijoms ir kitoms įstaigoms skyrė 129,734 mln. litų, nors vietinės reikšmės kelių ir gatvių tiesimui bei rekonstrukcijai nebuvo parengti investicijų projektai. Be to, direkcija padarė ir viešųjų pirkimų pažeidimų, nes kelius prižiūrinčioms valstybės įmonėms už keliams, jų statiniams ir žemei inventorizuoti bei istorinėms kelių vertybėms išsaugoti už paslaugas sumokėjo 3,771 mln. litų, nepaskelbusi viešųjų pirkimų.

Audito metu nustatyta ydinga praktika, kai civilinės aviacijos veiklos priežiūros bei skrydžių saugos ir saugumo užtikrinimo programai skirtos lėšos 2010 ir 2011 metų pabaigoje perskirstytos kitų programų priemonėms. Tai sudaro prielaidas neracionaliai naudoti valstybės biudžeto lėšas, rašoma pranešime.


Šiame straipsnyje: Susisiekimo ministerijafinansai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Apleista ūkio šaka

Apleista ūkio šaka portretas
Transporto sistemoje didelė netvarka, neužtikrinamas gyventojų mobilumas, neteisingai paskirstytas laikas, pinigai. Ypač apleista ši ūkio šaka rajoninės reikšmės keleivių pervežime. Netaupomas kuras, per daug privataus transporto darbo valandomis. Viskas turi būti apskaičiuota, paskirstyta, subalansuota. Socialiai stengiamasi dirbti kuo blogiau, kad būtų kuo daugiau sunkumų, nelaimių.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių