Su A. Veryga kontaktavęs koronavirusu užsikrėtęs žmogus bus nubaustas?

  • Teksto dydis:

Paaiškėjus, kad sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga renginyje galimai kontaktavo su koronavirusu užsikrėtusiu asmeniu atskleista daugiau detalių.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė nuotolinėje Sveiktos apsaugos ministerijos spaudos konferencijoje sakė, kad žinoma, kas yra užsikrėtęs žmogus.

Jos teigimu, pradėtas epidemiologinis tyrimas, taip pat pradėta administracinė teisena užsikrėtusiojo atžvilgiu.

R. Lingienė sakė, kad epidemiologai ketvirtadienį apklausė renginyje dalyvavusius ministerijos ir Santaros klinikų darbuotojus.

Nustatyta daugiau nei 10 sąlytį turėjusių asmenų, bet išsiaiškinta, kad visi dėvėjo medicinines kaukes, kurias užsidėjo prieš renginį. Be to, renginys vyko lauke, dalyviai dėvėjo pirštines, išlaikytas pakankamas atstumas.

„Nematėme jokio poreikio tiems asmenims izoliuotis, nes, kaip ministras ir sakė, tada reikėtų izoliuotis visiems. Net greitosios medicinos pagalbos darbuotojai, kaip žinote, gali dirbti su kaukėmis, chalatais ir pirštinėmis. Ne tie, kurie transportuoja sergančiuosius COVID-19, bet važiuojantys pas ligonius, kur irgi nežinai, kas gali būti“, – teigė R. Lingienė.

Ji prakalbo ir apie užsikrėtusiojo atsakomybę.

„Jeigu tikrai paaiškės, kad žmogus ten lankėsi, tai mažų mažiausiai neatsakinga, nes negali prognozuoti, ką dar jis galėjo padaryti, tarkime, būti be apsaugos priemonių. Pakartoju, kad kontaktiniai asmenys yra tie, kurie bendrauja be apsaugos priemonių. Šis atvejis yra ne tas“, – kalbėjo R. Lingienė.

Kaip jau rašyta, neseniai su koronavirusu infekuotu asmeniu kontaktavęs A. Veryga nusprendė ignoruoti savo paties rekomendacijas saviizoliuotis ir toliau tęsia darbus, praneša LNK žinių tarnyba.

Tai sužinoję kai kurie parlamentarai ėmė piktintis, kad tokiu būdu ministras žemina visuomenę dėl esą taikomų dvigubų standartų.

Tuo metu pats A. Veryga tikina, kad jis saviizoliuotis ir neturėjo.


Šiame straipsnyje: Aurelijus VerygaCOVID-19 karantinasCOVID-19 saviizoliacijakoronavirusasKoronavirusas Lietuvoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

tulpes@Irpk.lt....

tulpes@Irpk.lt.... portretas
Pagarba Verygai kuris galva turi ant pečiu.O kremliaus šunys loja

Blogai

Blogai portretas
Apsaugos priemoniu gaunma pakankamai,televizijos paramos gydytojam laidose surenka pinigu daug ,bet Kauno KMU Klinikose gydytojai neguna net apsauginiu kaukiu tiek kiek priklauso 8,gauna dvi ir tu paciu reikia issireikalaut ir dar pasirasyt,kad gavai dvi.Veryga,nesigirk ir nesipuikuok savo zygdarbiais,kas nesusiduria tai tiems ir atrodo,kad tu su ssvo Skverneliu labai daug darot,o is tikruju taip nera.

Simas

Simas portretas
Kietas diedas tas Veryga.butu kita iš jau senai pabėgtu
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių