I. Šimonytė: kol situacija ES nėra pagerėjusi, be būtino reikalo rekomenduojama nekeliauti

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė sako, kad kol epidemiologinė situacija Europos Sąjungoje (ES) negerėja, Vyriausybės rekomendacija, kad keliauti be būtino reikalo yra nesaugu – išlieka.

„Visada Vyriausybės rekomendacija buvo ta pati – jeigu jūs keliaujate į kažkokią šalį, jūs turite žinoti, kokie reikalavimai taikomi į tą šalį atvykti. Taip bus ir toliau, kol nebus vieningų sprendimų, tarp kurių galėtų būti ir Žaliasis pasas, kuris jau bus derinamas ES mastu ir tuomet tie sprendimai bus universalūs ir galios visose valstybėse narėse“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė I. Šimonytė.

„Kol kas, kol epidemiologinė situacija Europoje nėra kažkaip pagerėjusi, daugelis šalių susiduria su trečiąja banga, su atvejų daugėjimu, Vyriausybės rekomendacija išlieka ta pati – keliauti be būtino reikalo yra nesaugu, nors puikiai suprantame, kad žmonės keliauja, keliauja atostogų, nes Vyriausybė nėra apribojusi šito judėjimo, tačiau po to yra taikomi specialūs reikalavimai grįžtant“, – kalbėjo premjerė.

Pasak ministrės pirmininkės, „būtų gerai, kad diskusijų, ar šių reikalavimų reikia, kuris laikas nebūtų.“

„Jeigu jau keliaujame, tai tuomet turime būti bent jau tikri, kad kai grįžtame, riziką dėl savo kelionių kitiems visuomenės nariams minimizuojame per saviizoliaciją ir testavimą“, – akcentavo I. Šimonytė.

Grįžtant į Lietuvą privaloma turėti neigiamą COVID-19 tyrimo rezultatą, prieš kelionę užpildyti keleivio anketą Nacionalinio visuomenės sveikatos centro interneto puslapyje bei atvykus izoliuotis 10 dienų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pil.

Pil. portretas
Nu žinai ,dar kiekvieno žmogaus gyvenimą reguliuos.Patys keliauja po pasaulį o pilieciams geriau nekeliauti.Kažkoks absurdas Lietuvoje.

kas pasakys

kas pasakys portretas
kam tos kaukės miške
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių