Statistika džiugina: į Lietuvą sugrįžo daugiau piliečių, negu emigravo

  • Teksto dydis:

Išvykusiųjų iš Lietuvos pernai, lyginant su metais anksčiau, buvo penktadaliu mažiau, rodo Statistikos departamento ketvirtadienį paskelbti duomenys.

Iš Lietuvos pernai emigravo 23,1 tūkst. šalies nuolatinių gyventojų – 6,2 tūkstančiais arba 21,2 proc. mažiau negu 2019 metais.

2020 metais į Lietuvą imigravo 43,1 tūkst. žmonių – tai 3 tūkstančiais arba 7,5 proc. daugiau nei 2019 metais.

Pasak Statistikos departamento, nuo 2001 metų pernai pirmą kartą į šalį grįžo 5,5 tūkst. daugiau Lietuvos piliečių, negu iš jos emigravo. Be to, imigravo 14,5 tūkst. užsieniečių daugiau negu emigravo.

Beveik pusę, 48 proc., visų pernai į Lietuvą atvykusių emigrantų sudarė grįžę Lietuvos piliečiai. Kiek daugiau, 11,8 tūkst., grįžusiųjų buvo vyrai, moterys sudarė 9 tūkst. parvykusių Lietuvos piliečių. 46 proc. sugrįžusiųjų parvyko iš Jungtinės Karalystės.

Nuo 2001 metų pernai pirmą kartą į šalį grįžo 5,5 tūkst. daugiau Lietuvos piliečių, negu iš jos emigravo.

Statistikos departamento duomenimis, pernai Lietuvos piliečių imigraciniai srautai iš Jungtinės Karalystės nežymiai didėjo, o emigraciniai srautai į Jungtinę Karalystę mažėjo. Iš Jungtinės Karalystės grįžo 3,6 tūkst. Lietuvos piliečių daugiau, negu į ją emigravo.

Devyni iš dešimties imigrantų – vyrai

Pernai į Lietuvą imigravo 22,3 tūkst. užsieniečių, tai sudaro 52 proc. visų pernai imigravusių į šalį žmonių. Šis skaičius, lyginant su ankstesniais metais, augo 2,6 tūkst. arba 13 procentų.

90 proc. imigrantų buvo vyrai, šis rodiklis, lyginant su ankstesniais metais, beveik nepasikeitė.

42 proc. visų imigravusių užsieniečių buvo Ukrainos piliečiai, 33 proc. – Baltarusijos piliečiai. Per metus imigravusių Ukrainos piliečių skaičius padidėjo 5 proc., Baltarusijos – 1,1 karto.

Tarp žmonių, pernai emigravusių iš Lietuvos, 66 procentus sudarė Lietuvos piliečiai, 34 proc. – užsieniečiai. Lyginant su 2019-aisiais, išvykusių užsieniečių dalis išaugo: tuomet ji sudarė 16 proc., o emigravusių Lietuvos piliečių buvo 84 proc.

62 proc. emigrantų pernai buvo vyrai.

26 proc. emigrantų pernai išvyko į Jungtinę Karalystę, 16,5 proc. – į Ukrainą, 9 proc. – į Baltarusiją.

60 proc. emigravusiųjų yra gimę Lietuvoje, 16 proc. – Ukrainoje.


Šiame straipsnyje: emigracijaimigracijastatistika

NAUJAUSI KOMENTARAI

jis

jis portretas
Prie ko čia ukrainiečiai ir baltarusiai? Straipsnį perskaityti reikia prieš komentuojant. Rašo- Lietuvos piliečiai, o ne ukrainiečiai ir baltarusiai. O džiaugtis aš čia labai nematau kuo: dėl pandemijos emigrantas svetimoje šalyje yra pirmose eilėse netekti darbo, tiems žmonėms užsivėrė "ekonominės Mekos" sienos, dėl to ir grįžta. Verčiau sakykite kaip pas mus šalyje su darbo vietų kūrimu reikalai? Kaip su mokestine sistema? Kaip su bedarbių išlaikymu?

Sveiki atvykę

Sveiki atvykę portretas
Joo, sveiki atvykę Ukrainiečiai, Baltarusai... Paruski nipanimaj,pašol *#... O Lietuviai toliau krauna čimodanus ir į Europa...

MINDE

MINDE portretas
i tevyne su simonyte ir landsbergiu gyzo kur smegenyu neturi nes cia ubagynas europos.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių