Startuoja kampanija, kviesianti atviriau priimti žmones su negalia

  • Teksto dydis:

Pirmadienį sostinėje įsikūrusio MO muziejaus kiemelyje startuoja kampanija „Jokio skirtumo“, kviesianti atviriau priimti žmones su negalia.

Kampanijos tikslas – parodyti, kad visi žmonės, ar su negalia, ar be jos, nori įdomiai gyventi, kurti, dirbti, studijuoti, keliauti, auginti vaikus ir bendrauti įvairiausiomis temomis.

„Jokio skirtumo“ kampanijos pristatymą moderuos žurnalistė Daiva Žeimytė ir verslininkė, komikė, visuomenininkė Aistė Krušinskaitė.

Renginio metu bus pristatytas unikalus bendravimo suolelis, visos kampanijos metu keliausiantis per 10 skirtingų vietų visoje Lietuvoje ir kviesiantis kalbėtis apie kiekvienam žmogui įdomias ir unikalias temas.

„Jokia negalia, kokia ji bebūtų – klausos, regos, fizinė, intelekto ar nematoma – neatima iš žmogaus noro ir galimybės bendrauti. O surasti būdų, kaip tai padaryti – visada galima. Pavyzdžiui, jeigu norėsite pasikalbėti su klausos negalią turinčiu žmogumi, padės gestų vertėjas“, – sako Žmonių su negalia teisių stebėsenos komisijos pirmininkė Kristina Dūdonytė.

Kampaniją inicijavo Neįgaliųjų reikalų departamentas, o startą jai duos Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė. Kampanija vyks iki gruodžio 3-iosios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių