Sparčiai kyla Lietuvos karo akademijos mokslo vertinimo reitingai

  • Teksto dydis:

Lietuvos mokslo tarybos paskelbti duomenys rodo, kad, patvirtinus Lietuvos Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos 2018–2024 m. strategiją, padidėjusi mokslo tyrimų svarba leido pasiekti aukštus įvertinimus socialinių mokslų srityje, kurie skatina ir Lietuvos abiturientus rinktis studijas Karo akademijoje.

Kasmet beveik dvigubai daugiau jaunų žmonių nori ir yra pasiryžę įgyti svarbią Lietuvai karininko profesiją ir prisidėti prie šalies saugumo stiprinimo. Šiais metais kariūnų gretas papildė daugiausia per pastaruosius du dešimtmečius įstojusiųjų į Lietuvos karo akademiją. Juos domina gerai įvertintos, kokybiškos ir dinamiškos studijos akademijoje ir karjera Lietuvos kariuomenėje jas baigus.

2019 m. atliktas Lietuvos aukštojo mokslo institucijų vertinimas parodė, kad Karo akademija socialinių mokslų srityje yra dešimta iš dvidešimt septynių vertintų institucijų, o skaičiuojant vienam darbuotojui, užima aštuntą vietą.

„Karo akademija kelia sau tikslą ateityje pasiekti dar aukštesnių įvertinimų mokslo srityje, – teigia Mokslo projektų paramos skyriaus vedėja dr. Olga Navickienė. – Gerindami mokslo kokybę, siekiame, kad studijas akademijoje rinktųsi gabiausi Lietuvos abiturientai. Viena svarbiausių strateginių krypčių ir yra aukščiausio lygio į kariūną ir studentą orientuotos universitetinės ir karybos studijos.“

Viena svarbiausių strateginių krypčių ir yra aukščiausio lygio į kariūną ir studentą orientuotos universitetinės ir karybos studijos.

Karininkų rengimui keliami aukšti reikalavimai lemia, kad Lietuvos karo akademijoje nuolat tobulinamas visas studijų procesas. Kariūnams dėsto aukštos kvalifikacijos mokslo laipsnius turintys Lietuvos ir užsienio dėstytojai. Daugelis kviestinių dėstytojų ir lektorių – pasaulyje pripažinti savo srities ekspertai ir profesionalai. Beveik trečdalis kiekvienos programos dalykų akademijoje dėstoma anglų kalba, kuri jau yra tapusi privalomu reikalavimu šiuolaikiniam kariui.

Lietuvos karo akademija vykdo krašto pasaugos sistemai aktualius, tarptautiniu mastu pripažintus politikos mokslų, vadybos ir tarpkryptinius mokslinius tyrimus, dalyvauja mokslo projektinėje veikloje. Jų ir mokslinių tyrimų srityje Akademija bendradarbiauja tiek su Lietuvos, tiek su užsienio universitetais. Joje magistrantūros studijų studentai, kariūnai ir doktorantai skatinami dalyvauti mokslininkų atliekamuose tyrimuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

erelis

erelis portretas
Dabar jie pasiruose atlikti praktika Afganistane su jankiais, Sirijoj su varliaedziais ar su Sultonu, Libijoj su Sultonu... Juk Sultonas siunte eskadrile saugoti Lietuvos dangu...Laikas grazinti skola.

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Puikios naujienos!

asd

asd portretas
šaunuoliai ir taip toliau,kad vatnikai persprogtu iš nevilties.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių