„Socialinis taksi“ pavežėjimo paslaugas žmonėms su negalia teiks ir Radviliškyje

„Socialinis taksi“ plečiasi į Radviliškio rajoną – pavėžėjimo su asistavimu paslaugos negalią turintiems žmonėms čia teikiamos nuo vasario 10 dienos.

„Siekiame, kad žmonės su negalia turėtų prieinamas transporto ir asistavimo paslaugas, kurios leistų jiems nejausti atskirties, suteiktų galimybę keliauti ne tik į gydymo įstaigas, tačiau ir nuvažiuoti į renginį ar tiesiog pas draugus“, – sako programos „Socialinis taksi“ vadovė Solveiga Ratkevičiūtė.

Paslaugos partnerės asociacijos „Namiškiai“ pirmininkė Simona Kruminaitė teigė, kad po sėkmingo starto lapkritį Šiaulių rajone plėstis į Radviliškio rajoną buvo prioritetas, kadangi čia yra įsikūrusi asociacijos būstinė.

„Mūsų klientai pabrėžia, jog jiems ypatingai svarbu pasiekti seniai matytus šeimos narius, lankytis tokiose vietose kaip baseinas, teatras ar koncertas. Šiaulių rajono gyventojai nuoširdžiai dėkoja už kiekvieną kelionę, o mes džiaugiamės kartu su jais, galėdami palengvinti kasdieninę rutiną. Tikimės, kad Radviliškio rajono gyventojai aktyviai naudosis šia paslauga“, – pranešime spaudai cituojama asociacijos „Namiškiai“ pirmininkė S. Kruminaitė.

Tikimės, kad Radviliškio rajono gyventojai aktyviai naudosis šia paslauga.

„Socialinis taksi“ yra Nacionalinio socialinės integracijos instituto programa, veiklą pradėjusi 2012 metais. Socialinis taksi nėra vien tik negalią turinčių žmonių vežimas, tačiau tai ir pagalba išeinant iš namų į automobilį, daiktų nunešimas, įsodinimas ir palyda.

Be jau minėtų rajonų, „Socialinis taksi“ paslaugas teikia Vilniaus miesto ir rajono, Kauno miesto ir rajono, Klaipėdos miesto ir rajono, Panevėžio miesto, Jonavos, Utenos, Ukmergės, Zarasų, Šiaulių rajonuose ir Visagino mieste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių