Socialdemokratai skundžia Vyriausybę dėl medienos pardavimo taisyklių pakeitimo

Seimo socialdemokratų partijos frakcija kreipėsi į Generalinį prokurorą Evaldą Pašilį, kad būtų apgintas viešasis interesas, kai Vyriausybė priėmė nutarimą „Dėl prekybos valstybiniuose miškuose pagaminta žaliavine mediena ir miško kirtimo liekanomis tvarkos aprašo patvirtinimo“ visiškai neatsižvelgdama į Specialiųjų tyrimų tarnybos antikorupcinio vertinimo išvadą.

STT įvardijo aiškias grėsmes, kad parduodant paklausiausią ir vertingiausią žaliavinę medieną stambiesiems medienos perdirbėjams bus sudaromos išskirtinės sąlygos ją įsigyti už galimai daug mažesnę kainą ir taip iškraipoma rinka suteikiant privilegijas atskiroms pirkėjų grupėms.

„Aš kreipiausi į STT ir Seimo Antikorupcijos komisiją, kuri irgi paprašė STT pareigūnų vertinimo dėl aplinkos ministro K. Mažeikos parengto Vyriausybės nutarimo projekto. STT atsakė, kad priėmus tokį nutarimą sudaromos sąlygos nesąžiningiems, korupciniams medienos pirkimams ir perpardavimams. Bet Vyriausybė neatsižvelgė į STT išvadas ir dabar priėmė korupciją skatinančias medienos pardavimo taisykles. Todėl mes priversti kreiptis į Generalinę prokuratūrą, kad pareigūnai imtųsi ginti viešąjį interesą“, – sako Seimo narys, socialdemokratas Algimantas Salamakinas.

Valstybinės miškų urėdijos vadovas pats pripažino, kad dėl Vyriausybės nutarimu nustatomų naujų medienos pardavimo taisyklių įmonė netektų maždaug 70 milijonų eurų pelno. Seimo socialdemokratai taip grėsmę mato dėl to, kad proteguojami stambieji medienos perdirbėjai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių