Siūloma likviduoti Transporto infrastruktūros tyrimų centrą

Susisiekimo ministerija siūlo likviduoti Transporto infrastruktūros tyrimų centrą (TITC).

Šis klausimas trečiadienį bus svarstomas Vyriausybės posėdyje.

Taip pat siūloma valstybei, kaip viešosios įstaigos savininkei, tenkantį nefinansinį turtą perduoti Lietuvos automobilių kelių direkcijai (LAKD) valdyti, naudoti ir disponuoti juo patikėjimo teise.

Susisiekimo ministerija nurodo, kad Vyriausybė šių metų gegužės 6 dieną davė sutikimą reorganizuoti Transporto kompetencijų agentūrą (TKA), padalijant ją į dvi viešąsias įstaigas: TKA ir TITC. Naujos viešosios įstaigos įsteigtos rugpjūčio 4 dieną.

Vadovaujantis minėtomis nuostatomis, būtų sudaryta galimybė valstybės susigrąžintą turtą perduoti LAKD.

Pasak ministerijos, TITC buvo įsteigtas tam, kad dalis TKA vykdytų funkcijų ir su jomis susijusio turto būtų perduota LAKD. Šis procesas vykdomas dviem etapais – pirmajame etape reorganizuoti TKA skaidymo būdu (šis etapas įvykdytas), antrajame – sudaryti galimybę valstybei susigrąžinti investuotą į TITC turtą.

„Pagal Viešųjų įstaigų įstatymą, patenkinus visus kreditorių reikalavimus, iš likusio viešosios įstaigos turto dalininkams grąžinamas turtas, kurio bendra vertė negali būti didesnė nei dalininkų kapitalas. Vadovaujantis minėtomis nuostatomis, būtų sudaryta galimybė valstybės susigrąžintą turtą perduoti LAKD“, – nurodo Susisiekimo ministerija.

Nuo rugsėjo 1 dienos iš biudžetinės į viešąją įstaigą pertvarkyta LAKD pradėjo vykdyti TITC priskirtas funkcijas: atlikti valstybinės reikšmės kelių būklės ir eismo tyrimus, tvarkyti ir analizuoti duomenis apie valstybinės reikšmės kelius, teikti Susisiekimo ministerijai pasiūlymus dėl valstybinės reikšmės kelių tinklo plėtros, modernizavimo ir priežiūros užtikrinimo programų rengimo, atlikti planuojamų valstybinės reikšmės kelių tiesimo, statybos ir rekonstrukcijos projektų analizę ir pan. Šioms funkcijoms vykdyti prašoma perduoti po TITC likvidavimo valstybei tenkantį nefinansinį turtą

Nurodoma, kad TITC likvidavimo procesą planuojama baigti iki šių metų gruodžio 31 dienos. Įsteigus TITC, jame dirbo 61 darbuotojas, nuo TITC įsteigimo iki likvidavimo iš viso į LAKD perimtoms funkcijoms vykdyti būtų perėję 35 TITC darbuotojai, kiti darbuotojai bus atleisti. Nurodoma, kad turimų lėšų pakaks atsiskaitymui su darbuotojais ir kreditoriais, todėl likvidavimui valstybės biudžeto lėšų nereikės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

per

per portretas
tokias kontoras ir visokias viesasias istaigas kurios sukurtos saviems leidziami vejais musu pinigai

Čiubaka

Čiubaka portretas
65 snukiai nežinia ką veikė, dabar 35 snukiai perims nežinia ką veikimą. Čia maždaug visose valdiškose įstaigose galima drąsiai rėžti po 40 proc. bereikalingų etatų

nordland

nordland portretas
tokiu sraskino kontoru, yra prikurta begales, jei uzdarines tokiu tempu, tai ir tukstancio metu nepakaks.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių