Siūloma kurti naują kurortą Smiltynėje

Seimo narys Kęstutis Masiulis kreipėsi į aplinkos ministrą Simoną Gentvilą kviesdamas imtis lyderystės kuriant naują kurortą Smiltynėje.

„Aplinkos ministerijai pavaldžios institucijos kontroliuoja Smiltynės plėtrą, todėl ministras S. Gentvilas, kuris yra klaipėdietis ir puikiai žino visas problemas, galėtų kviesti atsakingus pareigūnus bendram darbui. Smiltynė arti miesto, puikus susisiekimas, graži gamta, jūra, paplūdimiai, yra lengvai išgaunamas šiltas geoterminis vanduo, bet kartu ši vieta apleista ir labiau primena Kaliningradą, o ne netoli esančią Nidą. Esami mūsų šalies kurortai prie jūros šiandien vasaromis yra perpildyti, todėl kyla kainos, smunka kokybė, o dalis žmonių tiesiog nebesirenka atostogų Lietuvoje. Smiltynė galėtų tapti dar vienu Lietuvos kurortu, kur derėtų gamta su poilsiui ir pramogoms pritaikyta infrastruktūra“, – sakė parlamentaras.

Iki Antrojo pasaulinio karo Smiltynė buvo mėgstama žmonių poilsio vieta, veikė kavinės, viešbučiai, tačiau 1946 m. kartu su visa Kuršių nerija pateko į draudžiamąją pakrantės pasienio zoną ir prarado kurorto statusą.

„Smiltynės plėtrą stabdo ypač didelis biurokratizmas, institucijų nesusikalbėjimas ir vizijos trūkumas. Štai norint atstatyti karo metais sugriautą kavinę, reikalingas bent 10 institucijų derinimas ir kiekviena mato reikalą iš savo varpinės, bet niekam nerūpi bendra nauda žmonėms. Pavyzdys yra Šventosios uostas. Buvo 20 metų kalbama, kad reikia, bet tik dabar, visiems suderinus viziją, prasidėjo darbai ir tai bus Šventosios sėkmės istorija“, – kalbėjo K. Masiulis.

Smiltynė – Klaipėdos miesto dalis, esanti Kuršių nerijos nacionaliniame parke, kitame Kuršių marių krante. Smiltynę su Klaipėdos centru jungia Tarptautinė jūrų perkėla. Vietovę puošia gražūs miškai, o pajūriu driekiasi švelnaus, balto smėlio kopos ir paplūdimiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ir vėl seimunam negana

Ir vėl seimunam negana portretas
Vel yra kisami nagai prie vieninteles vietos, kur yra gamtos kampelis be jusu stikliniu bokstu ir skurdzios siuolaikines atchitekturos. Per pora min galima bent gamtoj naturalioj pasivaiksciot, o cia ir ta nori atimti. Tvarkykites su grigro ir klasko, kiek dar dusinamas ir nuodijamas miestas bus. Kas yra problemu mazai ar jau kisenes spaudzia atkatus paimt? Gerai kad Smiltyne kartu su Kuršių nerija yra saugoma teritorija, kitaip senai stiklainiais butu apstatyta.

Anonimas

Anonimas portretas
Paskutinis natūralios gamtos kampelis greitai irgi taps budulių apm...ta vieta? Kur bumcikai ir budulių darkymasis.

Tualetus suitvarkykite

Tualetus suitvarkykite portretas
Tualetu nesugebama susitvarkyti, o plepa apie nauja kurorta .....gal kvepia pinigeliai kazkam, kodel kyla tokios mintys....vasara sioje vietoje yra trys menesiai, uztenka visko.......o veliau vejai ir darganos.....
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių