Šiemet švaros akcija „Darom“ truks ne dieną, o tris savaites

Jau šeštus metus organizuojama aplinkos švarinimo akcija „Darom“ kasmet sulaukia vis daugiau dėmesio ir iniciatyvių dalyvių, pasiryžusių savo rankomis sukurti gražesnę ir švaresnę Lietuvą. Šiemet judėjimo organizatoriai tikisi, kad dalyvių bus dar daugiau ir, kad talkos bus dar efektyvesnės – iniciatyva truks ne vieną dieną, bet dvi savaites. Lietuvos savivaldybės pažadėjo ne tik pasirūpinti surinktomis šiukšlėmis, bet prisidėti prie švaros akcijos realiais veiksmais: miestų merai su savo komandomis jau ruošiasi „Darom“ talkai miškuose.

Kovo pabaigoje „Darom dienos 2013“ organizatoriai ir Lietuvos savivaldybių asociacija sutarė, kad akcijos organizavimu šiemet rūpinsis bendromis jėgomis. Asociacijos prezidentas Ričardas Malinauskas pasirašė memorandumą, kuriuo įsipareigojo padėti užtikrinti sklandų akcijos organizavimą gyvenviečių teritorijose ir bendradarbiauti dėl atliekų išvežimo.

Ne tik asociacijos prezidentas, bet ir Druskininkų miesto meras R. Malinauskas džiaugėsi prisidėjęs prie akcijos organizavimo ir tikino, kad jį labai džiugina „Darom“ iniciatyvos tęstinumas ir organizatorių entuziazmas visus telkti švarinimo talkai. Jam pritarė ir itin aktyviai akcijoje dalyvaujančio Vilniaus miesto meras. Artūras Zuokas jau organizuoja komandą ir į talką miške vyks jau kitą savaitę.

„Kviečiu vilniečius aktyviai dalyvauti tradicinėje akcijoje ir susitvarkyti ne tik savuose kiemuose. Kiekviena pakelta šiukšlė padarys mūsų sostinę dar švaresniu, patrauklesniu, kultūringesniu miestu mums patiems ir svečiams“, – sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Ne pirmą kartą „Darom“ akcijoje dalyvausiantis A. Zuokas teigė kad ši iniciatyva ne tik darbas, bet ir malonumas, kai po talkos, sutvarkytoje vietoje, galima surengti jaukų pikniką. „Linkiu, kad kiekvienas iš mūsų išsiugdytų refleksą – pamatei gatvėje numestą šiukšlę, pakelei ir išmetei į šiukšlių dėžę“, - teigia A.Zuokas.

Švarinimo iniciatyvai jau pasirengęs ir Kauno miestas.„Akcija „Darom“ yra vienas iš prasmingiausių ir didžiausios pagarbos vertų reiškinių Lietuvoje. Palaikau šią akciją ir pats kasmet su šeima bei draugais ir kolegomis dalyvauju joje. Akcijos „Darom“ organizatoriams visokeriopai padeda ir Kauno miesto savivaldybė,“ – teigė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Šiemet „Darom“ akcija turi ir daugiau gerų naujienų. Projektas truks ne vieną dieną, o net dvi savaites. Vyks ne tik įprasta švarinimo diena miestuose ir gyvenvietėse, bet ir talkos Lietuvos miškuose ir nacionaliniuose parkuose, į kurias kviečiama registruotis įmones, organizacijas ir bendruomenes iš visos Lietuvos. Talkoms miškuose registruotis galima tinklalapyje www.mesdarom.lt, ten iš miškų urėdijos nurodytų probleminių vietų teliks išsirinkti tą, kurią labiausiai norisi sutvarkyti ir subūrus kolegų ar draugų kolektyvą savo rankomis sutvarkyti apleistus miškus.

Šis akcijos etapas prasidėjo jau balandžio 19 d., o gegužės 11 d., šeštadienį – paskutinę projekto dieną, „Darom“ tradiciškai grįš į visus Lietuvos miestus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių