Seimo pirmininkė ragina gerinti moterų mokslinės karjeros galimybes

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį, vasario 11 d., minint Tarptautinę moterų ir mergaičių moksle dieną, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen kviečia gerinti moterų karjeros galimybes mokslo ir technologijų sektoriuose bei kovoti su lyčių stereotipais.

„Vertindami ankstesnių metų duomenis, galime pasidžiaugti, kad Lietuvoje moterų ir vyrų santykis mokslo ir inžinerijos srityse lenkia daugumą Europos Sąjungos šalių. Tačiau, atsižvelgiant į tai, kiek moterų eina aukšto lygio pareigas, svarbu sudaryti palankias sąlygas siekti mokslinės karjeros. Turime užtikrinti priemones, leidžiančias išsilaikyti darbo rinkoje, mažinti atlyginimų atotrūkį ir skirti pakankamą dėmesį švietimui. Visuomenėje vis dar gajūs lyčių stereotipai, profesijos ir mokslas yra skirstomi į „vyriškus“ ir „moteriškus“. Turime kovoti su šiomis apraiškomis ir siekti, kad kiekvienas, nepaisant lyties, galėtų išnaudoti savo potencialą mokslinėje veikloje ar kitoje pasirinktoje srityje“, – teigia Seimo pirmininkė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvoje yra 53% moteru mokslininkiu

Lietuvoje yra 53% moteru mokslininkiu portretas
Turime viena is geriausiu ES rodikliu. Gal ponia Cmilyte galetu ka nors, zinote, originalesnio ir naudingesnio pliurpteleti?

Laaai

Laaai portretas
Lyčiu stereotipu laužytojai:) Kaip i moteru sporta ateinantys vyrai transgenderiai:) Čmilyte moteru sporto greitai nebeliks:) Fiziologija...

ALGIS

ALGIS portretas
Čmilyte, tarptautinė moterų diena yra KOVO 8-OJI .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių