Kontrolieriai aiškinsis, kas kaltas dėl tuberkuliozės protrūkio Skuode

  • Teksto dydis:

Seimo kontrolieriai Raimondas Šukys ir Augustinas Normantas pradėjo turimą, kas kaltas dėl tuberkuliozės protrūkio Skuodo Bartuvos progimnazijoje.

Kontrolieriai siekia išsiaiškinti, ar tinkamai atliekama visuomenės sveikatos priežiūra savivaldybėse, ar vykdoma užkrečiamųjų lygų profilaktika ir kontrolė, pranešė Seimo kontrolierių įstaiga.

„Po įvykio Skuode būtina atsakyti į keletą klausimų, tarp kurių, kaip savivaldybių administracija vykdo visuomenės sveikatos priežiūros funkcijas savivaldybės teritorijose veikiančiose ikimokyklinio ir bendrojo ugdymo įstaigose, ar šias funkcijas atlieka tinkamai“, – pranešime cituojamas Seimo kontrolierius Raimondas Šukys.

Šiais mokslo metais dvi Skuodo progimnazijos moksleivės dėl tuberkuliozės paguldytos į ligoninę, o vėliau išaiškinta, kad atvira tuberkuliozės forma serga mokytoja. Po protrūkio atlikus tyrimus mokykloje teigiamas tuberkuliozės testas nustatytas 77 moksleiviams iš beveik 600.

Švietimo ir mokslo viceministrė Natalja Istomina yra sakiusi, kad tuberkuliozės protrūkį Skuode lėmė ir aplaidus pačios mokytojos požiūris į savo sveikatą: nors ji turėjo dirbti mokykloje leidžiantį sveikatos pažymėjimą, vėliau pradėjus ieškoti ligos židinio paaiškėjo, kad pakitimai jos plaučiuose buvo pastebėti dar prieš dvejus metus, o sveikatos būklė jau buvo atkreipusi ir aplinkinių dėmesį.

„Kyla klausimų, kada ir kas turi teisę nuspręsti, kad ugdymo įstaigose dirbančio asmens sveikata turėtų būti tikrinama papildomai. Šiuo metu teisės aktuose numatyta tik vienintelis sąlyga – esant užkrečiamųjų ligų protrūkiui ir epidemijai“, – situaciją komentuoja Seimo kontrolierių įstaigos vadovas.


Šiame straipsnyje: tuberkuliozėprotrūkisSkuodas

NAUJAUSI KOMENTARAI

vadovybė

vadovybė portretas
kasmet turi TIKRINTI savo MOKYTOJUS dėl šių ligų _tai kas čia kaltas?

K

K portretas
Nėra ką aiškintis aiškų dalyką. Tai skurdas ir bloga nedarbingumo lapelių apmokėjimo tvarka.

Aulinuočius

Aulinuočius portretas
Šokolado plytelė ir pažintys.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių