Seime per karantiną atsisakoma renginių, komandiruočių

Seime per karantiną atsisakoma renginių uždarose patalpose, taip pat nebus organizuojamos užsienio komandiruotės parlamentarams ir kanceliarijos darbuotojams.

Kaip pranešė Seimo Spaudos biuro atstovai, ketvirtadienį posėdžiavusi Seimo valdyba nusprendė, kad išimtys bus taikomos spaudos konferencijoms – jas rekomenduojama stebėti nuotoliniu būdu, taip pat renginiams, kuriuos galima surengti ir juose dalyvauti ar juos stebėti nuotoliniu būdu.

„Pritarta neorganizuoti užsienio komandiruočių nei Seimo nariams, nei Seimo kanceliarijos personalui. Seimo komitetams ir komisijoms rekomenduota posėdžius organizuoti nuotoliniu būdu“, –  teigiama pranešime.

Taip pat Seimo valdybos sprendimu karantino laikotarpiu Seime nebus organizuojamos ekskursijos, rekomenduota Seime nerengti grupinių susitikimų su lankytojais, išskyrus, kai tai būtina Seimo darbui užtikrinti.

Žiniasklaidai, esant galimybei, taip pat rekomenduojama rengti interviu su parlamentarais ne uždarose Seimo patalpose.

Vyriausybei nuo šeštadienio trims savaitėms įvedus karantiną, bus draudžiama viešojo maitinimo įstaigų, laisvalaikio, sporto, pramogų įstaigų veikla, didesni nei penkių žmonių susibūrimai, viešose vietose privaloma dėvėti kaukes, įsigalios ir kiti ribojimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių