Seimas ėmėsi projektų dėl Europos prokuratūros veiklos

Seimas šią savaitę ėmėsi projektų dėl Europos prokuratūros veiklos, griežtesnės atsakomybės už vaikų seksualinį išnaudojimą.

Teisingumo ministerija siūlo keisti Baudžiamąjį kodeksą ir kitus įstatymus, Lietuvos teisės aktuose nustatydama Europos prokuratūros statusą.

„Kad Lietuva kartu su kitomis ES valstybėmis galėtų įsitraukti į Europos prokuratūros darbą, turime tinkamai pasirengti jos veiklai ir perkelti reikiamas nuostatas į nacionalinę teisę“, – ministerijos pranešime cituojamas teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

Europos Parlamentas 2017-aisiais pritarė sprendimui įkurti Europos prokuratūrą, ji kovos su sukčiavimu ir korupcija ES paramos srityje. Planuojama, kad naujoji institucija pradės veiklą lapkritį ir turės būstinę Liuksemburge.

Lietuvos atstovas Europos prokuratūroje bus pavaldus šiai institucijai, tačiau dirbs Lietuvoje ir visus ikiteisminio tyrimo veiksmus atliks vadovaudamasis Lietuvos įstatymais, jo ištirtos bylos bus perduotos nagrinėti Lietuvos teismams.

Seimas šią savaitę taip pat pradėjo svarstyti įstatymų projektus, įgyvendinančius direktyvą dėl kovos su seksualine prievarta prieš vaikus, jų seksualiniu išnaudojimu ir vaikų pornografija.

Pagal Baudžiamojo kodekso pataisas, už neprievartinius seksualinius veiksmus su nepilnamečiu atsakytų ir asmuo, piktnaudžiaujantis pasitikėjimu, autoritetu ar įtaka nepilnamečiui.

Jeigu ši nusikalstama veika padaryta prieš jaunesnį negu 16 metų asmenį, kaltinamajam grėstų laisvės atėmimo bausmė iki 8 metų. Šiuo metu už tokius veiksmus numatoma laisvės atėmimo bausmė iki 6 metų, bauda, laisvės apribojimas arba areštas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai kad y ta ,,europos prokuratura ,,, sulinde lietuvos

tai kad y ta  ,,europos prokuratura ,,, sulinde lietuvos   portretas
degradai is teisesmaukiniu mafijos, vargu ar kas pasikeis pradejus dirbt tai europos rokuraturai ---siaip tai sveikintinas dalykas , nes lietuvos pedofilai ,prievartautojai , narkodileriai ir zudikai -su teisejais ,advokatais ir prokurorais yra --nepakaltinami
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių