Savaitgalį tęsis atlydžio orai

Savaitgalio orai bus skirtingi, sako sinoptikai. Šeštadienį dar tęsis atlydys, o sekmadienį šiluma pamažu trauksis ir grįš nedidelis šaltukas. Švelniai žiemiški orai bus ir savaitės pradžioje.

Šeštadienį krituliai ir didesnė šiluma telksis rytinėje šalies pusėje, sniegą tirpdys stiprokas lietus ir 2-5 laipsnių šiluma, LRT radijui sakė sinoptikė Alva Nagelytė.

Lietus šioje šalies dalyje, pasak jos, su trumpais atokvėpiais tęsis visą dieną, smarkiausiai lis kraštiniuose rytiniuose rajonuose.

Šalies vakaruose dieną gausesnių kritulių nesitikima, tačiau dangų dengs žemi debesys, vietomis drieksis rūkas, o temperatūra bus apie nulį ar vos 1 laipsnį šilumos. Čia formuosis plikledis ir jis stiprės vakaro valandomis, kai jau daugelyje rajonų ant kelių sublizgės ledukas.

Sekmadienį krituliai vis dar tęsis šiaurės rytiniuose rajonuose. Naktį jau pamažu įsivyraus šlapdriba, o dieną negausus sniegas. Dieną gali trumpai pasnigti ir kai kuriuose vakariniuose rajonuose.

Vėjas išliks silpnas, bus palanku formuotis rūkui. Šiluma sekmadienį pasitrauks ir po atlydžio grįš nedidelis šaltukas, sakė sinoptikė. Temperatūra naktį daug kur kris iki 1-5 laipsnių šilumos, nebent tik pačiuose kraštiniuose šiaurės rytiniuose rajonuose dar išliks apie nulį ar vieną laipsnį šilumos. Dieną daug kur bus 0-2 laipsniai šalčio. Tad krentant temperatūrai buvusi drėgmė daug kur suledės, teks saugotis plikledžio, matomumą blogins rūkas.

Kitos savaitės pradžioje išliks švelniai žiemiški ramūs orai. Truputį pašals, naktimis gali pašalti iki 3-5 laipsnių šalčio, dienomis išliks apie 1-2 laipsnių šaltukas. Savaitės viduryje vėl į Lietuvą grįš šilti atlydžio orai su stiprokais pietvakarių vėjais ir krituliais, daugiausia lietumi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių