Per savaitę apie galimus aplinkosaugos pažeidimus – beveik 400 pranešimų

  • Teksto dydis:

Kovo 14–20 d. Aplinkos apsaugos departamento Pranešimų priėmimo tarnyba apie galimus pažeidimus gavo 397 pranešimus. Ne darbo metu gauti 235 pranešimai. Reaguodami į skubius pranešimus ne darbo metu, pareigūnai vyko į iškvietimus 63 kartus.

Praėjusią savaitę Pranešimų priėmimo tarnybos darbuotojams apie žvejybos ir medžioklės pažeidimus pranešta po 11 kartų. Dėl atliekų deginimo kreiptasi 45 kartus, netinkamo atliekų tvarkymo – 44, nuotekų – 18, vandens taršos – 8, neteisėtų kirtimų – 24, oro taršos – 19, kitos taršos – 9, miškų – 10, vandens apsaugos juostų pažeidimų – 5, vandens transporto priemonių – 3, nukeltus gandralizdžius – 2, avarijų – 2, žolės deginimo – 3, dėl kitų pažeidimų ir konsultacijų kreiptasi 46 kartus.

Dėl į autoįvykius pakliuvusių laukinių gyvūnų kreiptasi 99 kartus (praėjusią savaitę – 89), dėl kitų įvykių su laukiniais gyvūnais – 38 kartus (praėjusią savaitę – 55).

Iš ne darbo metu gautų 235 pranešimų 63 buvo skubus, iš jų 105 pranešimai buvo gauti savaitgalį ir 130 darbo dienomis po darbo valandų.

Kaip teigia aplinkosaugininkai, skubūs pranešimai patenka į skubaus reagavimo pranešimų sąrašą, patvirtintą Aplinkos ministerijos įsakymu ir į juos išvykti privaloma per pusvalandį pasyvaus budėjimo metu, per 1 val. – darbo metu. Į kitus pranešimus reaguojama eilės tvarka – t. y. per kuo trumpesnį laiką, bet ne vėliau kaip per 10 darbo dienų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių