Santaros klinikos patenkino V. Kasiulevičiaus prašymą atleisti iš darbo

Santaros klinikos penktadienį patenkino žinomo šeimos gydytojo, Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto prodekano Vytauto Kasiulevičiaus prašymą atleisti iš darbo po to, kai paaiškėjo jo sutuoktinės skiepijimo nuo COVID-19 aplinkybės.

„Santaros klinikų administracija V. Kasiulevičiaus prašymą šiandien patenkino“, – BNS informavo gydymo įstaiga.

V. Kasiulevičius ketvirtadienį pranešė prisiimantis atsakomybę ir nusprendęs trauktis iš pareigų, paaiškėjus, kad nuo koronaviruso su pirmaisiais medikais gruodžio pabaigoje buvo paskiepyta jo žmona Raimonda Kasiulevičienė, dirbanti Lietuvos banke.

Santaros klinikos ketvirtadienį pranešė, kad profesoriaus žmona, Santaros klinikose talkinusi skiepijimo komandai, tuo metu buvo įstaigos patalpose ir esą prašant profesoriui buvo paskiepyta darbo pabaigoje kartu su kitais 57 darbuotojais, iš anksto neįtrauktais į tos dienos skiepijamųjų sąrašus.

Pats V. Kasiulevičius ketvirtadienį LNK Žinioms neigė prašęs paskiepyti žmoną. Anot jo, sutuoktinė sakė sulaukusi siūlymo skiepytis ir teiravosi jo, ką daryti.

Santaros klinikos tvirtino, kad R. Kasiulevičienė talkino reguliuoti atvykstančiųjų skiepytis darbuotojų srautus gruodžio 28 ir 29 dienomis, pirmadienį ir antradienį. Tai buvo vienos pirmųjų dienų, kai Lietuvoje buvo prasidėjęs skiepijimo procesas.

Remiantis sveikatos apsaugos ministro įsakymu, tą dieną, kai buvo paskiepyta R. Kasiulevičienė, buvo galima skiepyti tik medikus, o savanorių skiepijimas įsigaliojo tik sausio 6 dieną.

Ministro įsakyme nurodyta, kad gali būti skiepijami ir gydymo įstaigose savanorišką veiklą ne trumpiau kaip 16 valandų per ne daugiau kaip 14 dienų iš eilės vykdantys asmenys.

Sausio pabaigoje V. Kasiulevičius pasitraukė iš prezidento ir premjerės sveikatos ekspertų tarybų. Jis paneigė, kad šis žingsnis susijęs su minėta istorija dėl ankstyvo sutuoktinės vakcinavimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pil.

Pil. portretas
Manau reikejo darbo vietos Kasiuleviciaus,ne del skiepo užkliuvo.

kol buvo

kol buvo  portretas
naudingas ,buvo slovinamas ,kaip nereikalingas tai kaip "muse is barsciu"ismete ,manau ,skiepas ne priezastis

Ne skiepų esmė

Ne skiepų esmė  portretas
Kažkam iš konservatorių perėjo kelią. Ne tą dūdą pūtė.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių