SAM siekia perimti COVID-19 skiepų registracijos sistemą, nesutaria su įmone

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) siekia iš administruojančios įmonės perimti skiepų nuo koronaviruso registracijos sistemą, tačiau dėl to jau kurį laiką nesutaria su bendrove.

Kaip antradienį pranešė LRT radijas, už Ekstremalių situacijų valdymo informacinės sistemos priežiūrą „Tarptautinei skubiosios medicinos akademijai“ kas mėnesį ministerija sumoka 58 tūkst. eurų.

„Infrastruktūros sukūrimas buvo apmokėtas valstybiniais pinigais. Tai dėl to mes prašom grąžinti ne tiktai duomenis, bet ir visą infrastruktūrą“, – kalbėjo viceministras Olegas Niakšu.

Jo teigimu, sistemos rengėjai siūlė SAM išsipirkti infrastruktūrą už „didelę pinigų sumą“, tačiau su tokiu pasiūlymu ministerija nesutiko. Jis pažymėjo, jog ginčą dėl sistemos infrastruktūros perdavimo norima užbaigti kuo greičiau, o jei prireiks, valstybė kreipsis į teismą.

„Mes priėjome tašką, kai nenorime daugiau tęsti šito pokalbio, nes, kaip suprantate, kol mes deramės kiekvieną mėnesį, mes turime mokėti. Dėl to mes norime statyti tašką ir nemokėt toliau to mokesčio fiksuoto, kuris nepagrįstas kaštais. Ir jau vienokiu ar kitokiu, ar teisminiu būdu, ar geranorišku būdu išspręsti perdavimo ginčą“, – kalbėjo jis.

Tuo metu įmonės atstovas Nerijus Jasinskas teigė, jog užsakovui ir sistemos administratoriui perduota visa sistema, taip pat ir duomenų bazių kopija, išeities tekstai ir infrastruktūros konfigūracija.

Anot jo, jog šiai dienai valstybė vis dar nėra pasirūpinusi sistemos veikimui reikalingų paslaugų ir resursų užtikrinimu ir toliau naudoja įmonės infrastruktūrą.

„Sutartis yra pilnai įvykdyta ir pasibaigusi. Jokių pretenzijų dėl jos vykdymo niekada nebuvo sulaukta“, – teigiama atsakyme.

Ekstremalių situacijų valdymo informacinės sistema COVID-19 pandemijos metu turėjo padėti gyventojams sklandžiai užsiregistruoti skiepytis, jai sukurti Ekstremalių sveikatai situacijų centras (ESSC) paskelbė konkursą, kurį laimėjo „Tarptautinė skubiosios medicinos akademija“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
bus ką išpilti...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių