S. Skvernelis: Telšių komisariate tikriausiai yra sisteminių problemų

Telšių apskrities Vyriausiajame policijos komisariate tikriausiai yra sisteminių problemų, po pareigūno žūties sako premjeras Saulius Skvernelis.

„Žmonės, kurie išleidžia pareigūną į tarnybą, atsako už tai, kad tas pareigūnas būtų tinkamai ekipiruotas. Telšių apskrity jau ne pirmas atvejis su pareigūno mirtimi ir, matyt, ten yra sisteminės problemos kalbant apie patį komisariatą“, – antradienį žurnalistams Seime sakė premjeras.

„Aš matau, kad ne pirmas kartas, kai pareigūnai netinkamai instruktuojami, netinkamai patikrinami, yra masė problemų, kurias turėtų generalinis komisaras išspręsti“, – pridūrė Vyriausybės vadovas.

Premjeras pažymėjo, kad už pareigūno pasirengimą išeiti į tarnybą, apsaugą yra atsakingas „tiesioginis vadovas, komisariato viršininkas“.

„Komisariato viršininkas atsakingas už tai, kad pareigūnų darbas būtų tinkamai organizuojamas ir pareigūnai būtų tinkamai apsaugoti. Priemonės yra, jei jos nedėvimos, nereikia dabar diskutuoti, ar būtų išgelbėję, ar ne. Jei pareigūnas turi dėvėti tam tikrą ekipiruotę išeidamas į darbą, tai privalo būti padaryta“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė antradienį patvirtino, kad dėl pareigūno žūties Telšių apskrities vyriausiame policijos komisariate bus atliktas nuodugnus tyrimas bei auditas. Anot jos, taip pat visoje policijoje didesnis dėmesys bus skiriamas tikrinimui, ar pareigūnai turi apsaugos liemenes.

Praėjusį penktadienio rytą Mažeikių rajone tarnybos metu žuvo 40-metis pareigūnas, kinologas Saulius Žymantas, o jo kolegė buvo sužalota. Pareigūnai atvyko į iškvietimą dėl psichologinio smurto, bet buvo apšaudyti. Pirminiais duomenimis, žuvęs pareigūnas įvykio metu apsaugos liemenės nedėvėjo.

Tai – ne pirma pareigūno žūtis Telšių apskrityje: 2016 metais Telšių rajono Tryškių miestelyje žuvo tramdyto smurtautojo peiliu sužalotas policijos pareigūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

X

X portretas
Brokas prasidėjo nuo taves Sauliau o dabar ta bardaka sunku suvaldyt

Vilius

Vilius  portretas
Visų pirma panaikinkit korupcija policijoje nes mažesniuose miestuose kaip Alytuje policininkai dengia draugus.Važineja tarnybinėje mašinom kur tik nori vyksta nelegalus verslas ir tam kelio niekas neužkerta

D

D portretas
Didesnio bardako visoi europoi nera kaip Lietuvoi gatvei atrodo kaip banditai atsilapoja be kepuriu pazimejimu nerodo baisu
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių