S. Skvernelis: į Lietuvą skraidinami 5 tūkst. reagentų koronaviruso tyrimams

  • Teksto dydis:

Iš Belgijos sekmadienio popietę pakilo Lietuvos kariuomenės transporto lėktuvas „Spartan“ su 5 tūkst. reagentų, reikalingų koronaviruso tyrimams, pranešė premjeras Saulius Skvernelis.

„Ką tik iš Lježo oro uosto Belgijoje pakilo mūsų kariuomenės Spartanas. Po trijų valandų 5 tūkstančiai reagentų jau bus Lietuvoje“, – feisbuke parašė ministras pirmininkas.

Pasak S. Skvernelio, reagentai atgabenti iš Kinijos, atskraidinus jie bus paskirstyti po laboratorijas, o tyrimai vyks daug aktyviau nei pastarosiomis savaitėmis.

„Logistika yra didelis iššūkis, bet verčiamės per galvas, kad pagelbėtume Sveikatos apsaugos ministerijai su reagentų ir kitų reikalingų priemonių atgabenimu“, – teigia premjeras.

„Facebook“ nuotr.

Pasak jo, per artimiausias kelias dienas Lietuva turi atsigabenti dar keliasdešimt tūkstančių reagento, o iš viso šiai dienai yra užsakyta beveik 200 tūkstančių.

„Tai, žinoma, ne pabaiga. Situacija netenkina, bet darome viską, kas įmanoma“, – informavo S. Skvernelis.

Lietuvoje iki šiol patvirtinti 129 užsikrėtimo koronavirusu atvejai.

„Facebook“ nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Info provokatoriams

Info provokatoriams  portretas
Skaitykite tekstą iki paskutinio sakinio . Kada paminklą atidenginėsime provokatorius ant kelių klupdysime ir kojas bučiuoti versime , pradėkite atgailauti Lietuvos priešai .

info ne provokatoriams

info ne provokatoriams portretas
tiek reagentų užteks 5-ioms dienoms.

Provokatoriai

Provokatoriai  portretas
į būdą . Lietuvos vyriausybė dirba puikiai ir ka " galvojate " mums nusispjauti . Aišku ? Į būdą !
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių